Αντζελίνα Τζολί: Έγινε γκράφιτι στην Ιταλία – Με ουλές μαστεκτομής στέλνει ένα μήνυμα για την πρόληψη του καρκίνου
1 month, 14 days ago
6

Η Αντζελίνα Τζολί έγινε το κεντρικό πρόσωπο σε ένα έργο street art του καλλιτέχνη aleXsandro Palombo, ο οποίος ύμνησε τη γυναικεία δύναμη και με ένα πορτρέτο της Χολιγουντιανής ηθοποιού, έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Η Αντζελίνα Τζολί απεικονίζεται με σημάδια μαστεκτομής και η εικόνα της κοσμεί από το πρωί της Τετάρτης, μία από τις κεντρικές πλατείες του Μιλάνου, την Piazza San Babila, η οποία βρίσκεται στην καρδιά της ιταλικής πόλης.

Angelina_Jolie___3_

Το νέο street art του aleXsandro Palombo με τίτλο «Love Yourself», παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του μήνα που είναι αφιερωμένος στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Ο καλλιτέχνης θέλησε με τη σειρά του να στείλει ένα δυνατό μήνυμα, να ευαισθητοποιήσει το κοινό, να υμνήσει τη δύναμη και το θάρρος όλων των γυναικών, αλλά και να απομυθοποιήσει τις ουλές της μαστεκτομής.

Angelina_Jolie___1_

Το 2015 ο ίδιος καλλιτέχνης είχα καταπιαστεί ξανά με το συγκεκριμένο ζήτημα και είχε δημιουργήσει μία σειρά έργων με τίτλο «SURVIVOR» έκανε γρήγορα τον γύρο του διαδικτύου. Σε αυτή τη σειρά απεικόνισε τις ηρωίδες των κινουμένων σχεδίων της Disney, όπως τη Χιονάτη, τη Γιασμίν, τη Σταχτοπούτα, την Άριελ, τη Μαρτζ Σίμπσον, τη Βίλμα Φλίντστοουν, τη Μπέτι Μπουπ και τη Τζέσικα Ράμπιτ, με εμφανή τα σημάδια της μαστεκτομής.

Κλείσιμο


Ποιος είναι ο καλλιτέχνης
Ο Palombo θεωρείται πρωτοπόρος της κοινωνικής τέχνης και ξεκίνησε να ασχολείται με το είδος πριν από σχεδόν 30 χρόνια. Σήμερα συνεχίζει την ερευνητική του πορεία και την ευαισθητοποίηση που επικεντρώνεται στην ποπ κουλτούρα, στην κοινωνία, στις ανισότητες, στην ένταξη, στη διαφορετικότητα, στην ηθική και στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Angelina_Jolie___2_

Τα έργα τέχνης του, είναι παραδίδουν μία ανάλυση της σύγχρονης κοινωνίας. Μέσα από την οπτική του, ωθεί το κοινό σε προβληματισμό και έχει σκοπό να ανατρέψει κοινωνικά στερεότυπα και να αναδείξει ζητήματα παγκόσμιας σημασίας.

protothema.gr