Γιάννης Μάζης – «Η περίοδος Ερντογάν ουσιαστικά έχει τελειώσει»
2 years, 5 months ago
6

Για τις εξελίξεις στην Τουρκία μίλησαν στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»ο καθηγητής διεθνολόγος Γιάννης Μάζης και ο δημοσιογράφος Ανδρέας Ρομπόπουλος.

Μετά τις νέες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου που μεταξύ άλλων ανέφερε «είμαστε πάντα έτοιμοι και για το τραπέζει και για το πεδίο της μάχης και θα υπερασπιστούμε τα διακαιώματα μας στην ανατολική Μεσόγειο» καθιστάται σαφές ότι δεν θα είναι ένας ήρεμος μήνας ο Νοέμβριος, καθώς όπως τόνισε και ο Ανδρέας Ρομπόπουλος, βρισκόμαστε και εν αναμονή νέων ερευνών του Oruc Reis αλλά και αμερικανικών συμφερόντων γεωτρύπανα στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Τα προβλήματα στην τουρκική οικονομία, έχουν μειώσει την δημοτικότητα του Ερντογάν καθώς ο Τούρκος υπουργός εσωτερικών, αναφέρθηκε στις δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν το κυβερνητικό κόμμα αποδυναμωμένο με 39%, το κόμμα του Μπαχτσελί με 10%, ενώ το έταιρο εθνικιστικό κόμμα κατέχει άλλο ένα 10%.

«Βλέπουμε άνοδο των εθνικοσοσιαλιστικών κομμάτων, που συνδέονται μεταξύ τους, μετά την περίοδο των τελευταίων 15 ετών που υπερίσχυσε ο Ερντογάν, ο οποίος εξεπέδευσε το εκλογικό σώμα σε ακραίες ισλαμοφασιστικές σχέσεις με στόχο να ενώσει όλους τους Τούρκους» επισήμανε ο κ. Μάζης.

 

in.gr