Η 15χρονη που «πετσόκοψε» τον απαγωγέα της
1 month, 17 days ago
6

Πώς η Κάρα Ρόμπινσον απέδρασε έπειτα από 18 ώρες από τον άντρα που την άρπαξε και τη βίασε πολλές φορές

Πώς μπορείς να ξεφύγεις από έναν απαγωγέα; Μείνε ήρεμος, συγκέντρωσε πληροφορίες, περίμενε να ρίξει τις άμυνές του, δραπέτευσε. Αυτή ήταν τουλάχιστον η επιτυχημένη στρατηγική της Κάρα Ρόμπινσον, η οποία σε ηλικία 15 ετών απήχθη με την απειλή όπλου μέρα μεσημέρι από έναν άγνωστο, ο οποίος την προσέγγισε με το αυτοκίνητό του.

Ο απαγωγέας της Ρίτσαρντ Ιβονιτς τη διέταξε να μπει σε ένα πλαστικό κοντέινερ που είχε στο πίσω κάθισμα. «Εκείνη τη στιγμή το μυαλό μου απέκλεισε τα συναισθήματα και τέθηκε σε λειτουργία επιβίωσης»αναφέρει δύο δεκαετίες μετά η Ρόμπινσον σε ντοκιμαντέρ με τίτλο «Escaping Captivity: The Kara Robinson Story», που προβάλλεται από το Oxygen.

1 4 1

Ο Ιβονιτς μετέφερε τη 15χρονη τότε κοπέλα στο διαμέρισμά του και της επιτέθηκε σεξουαλικά πολλές φορές. Τις 18 ώρες που κρατήθηκε παρά τη θέλησή της, η Ρόμπινσον προσπαθούσε να παρατηρήσει το περιβάλλον και να απομνημονεύσει όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούσε. Οταν εκείνος αποκοιμήθηκε κάποια στιγμή, το έβαλε στα πόδια. «Μου πήρε αρκετή ώρα μέχρι να νιώσω ανακούφιση, γιατί ο απαγωγέας μου το έσκασε» αναφέρει.

Χάρη στην κατάθεσή της, αλλά και σε μια πληροφορία που έδωσε στις Αρχές η ίδια του η αδελφή, η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει τον απαγωγέα της και να τον περικυκλώσει. Εκείνος, όμως, έβαλε τέλος στη ζωή του. Επειτα από έρευνες που έγιναν στο διαμέρισμά του, ο Ιβονιτς συνδέθηκε με τις απαγωγές και τις δολοφονίες τριών κοριτσιών, ενώ φαίνεται ότι είχε βάλει στο στόχαστρο άλλες δύο κοπέλες. Οπως αναφέρει στο ντοκιμαντέρ η Ρόμπινσον, ένιωσε οργή στο άκουσμα της αυτοκτονίας του, καθώς ήθελε να τον αντιμετωπίσει στο δικαστήριο.