Κατεχόμενα: Μεγάλη διαδήλωση Τουρκοκυπρίων – Σπεύδει να ηρεμήσει τα πνεύματα ο Τσαβούσογλου
9 months, 12 days ago
6

Αντιδρούν στο νέο πρωτόκολλο συνεργασίας με την Τουρκία, ραμένο και… κομμένο στα μέτρα του Ερντογάν – Θα φυλακίζονται ακόμη και για αρνητικά σχόλια στα social media εναντίον Τατάρ-Ερντογάν.

Στους δρόμους βγήκαν εκατοντάδες Τουρκοκύπριοι, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την ακρίβεια, αλλά και για το νέο πρωτόκολλο συνεργασίας και δημοσιονομικής πειθαρχίας Τουρκίας – Ψευδοκράτους.

Μάλιστα, για να κατευνάσει τις αντιδράσεις, φθάνει αργά το βράδυ σήμερα 11/6, στα Κατεχόμενα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος θα παραμείνει έως και τη Δευτέρα, για διαβουλεύσεις με την τουρκοκυπριακή ηγεσία και με εκπροσώπους του Ψευδοκράτους.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ΕΡΤ, ήταν μία ογκώδης διαδήλωση, την οποία διοργάνωσε η πλατφόρμα «Κοινωνικής Ύπαρξης», όπως νομάζεται.

Το νέο πρωτόκολλο συνεργασίας έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις σε μεγάλη μερίδα πολιτών, καθώς προβλέπει οικονομική τροφοδοσία από πλευράς Τουρκίας στο Ψευδοκράτος, παρεμβάσεις σε εσωτερικής φύσης ζητήματα, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως οποιοσδήποτε αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οποιοδήποτε σχόλιο εναντίον του ηγέτη του Ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, ή του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα έρχεται αντιμέτωπος ακόμη και με ποινή φυλάκισης.