Μαζικά ρωσικά πυραυλικά χτυπήματα σε Κριβί Ριχ, Χάρκοβο και Κίεβο Kριβί Ριχ, Ζαπορίζια και Χάρκοβο είναι οι «αποθήκες» που τροφοδοτούν την ουκρανική αντεπίθεση
5 months, 15 days ago
6

Μαζική ρωσική πυραυλική επίθεση από στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95 ΜS, πραγματοποιήθηκε στην μεγάλη ουκρανική πόλη Κριβί Ριχ, εκεί όπου έχουν συγκεντρωθεί τα πυρομαχικά και ο δυτικός εξοπλισμός των ουκρανικών δυνάμεων που σχεδιάζεται από το Κίεβο να περάσουν τον Δνείπερο και την πλημμυρισμένη Χερσώνα και να ανοίξουν ένα  νέο μέτωπο κατά των Ρώσων.

Ρωσικά πυραυλικά χτυπήματα πραγματοποιήθηκαν και σε Χάρκοβο, Κίεβο.

Κριβί Ριχ, Ζαπορίζια και Χάρκοβο είναι οι «τροφοδότες» των ουκρανικών δυνάμεων στα τρία μέτωπα της Χερσώνας, του Ντόνμπας και της Ζαπορίζια και τίθενται συνχά στο «στόχαστρο» των ρωσικών πυραυλικών δυνάμεων και της ρωσικής Αεροπορίας.

«Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες», ανέφερε μέσω Telegram ο Σερχίι Λισάκ, κυβερνήτης της περιφέρειας Ντνιπροπετρόφσκ της Ουκρανίας, όπου υπάγεται διοικητικά το Κριβί Ριχ.

Οι Ουκρανοί αναφέρουν ότι στους βομβαρδισμούς επλήγη και πενταόροφο κτίριο.

 

 

 

 

Ο δήμαρχος του Χαρκόβου μίλησε μέσω Telegram για πλήγματα ρωσικών UAVs σε πολιτικές υποδομές, ανάμεσά τους αποθήκη και κτίριο εταιρείας κοινής ωφελείας, χωρίς να αναφερθεί σε θύματα.

Οι σειρήνες της αεράμυνας ηχούσαν σε σχεδόν όλη την Ουκρανία για ώρες κατά τη διάρκεια της νύχτας και οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν από τα έξι ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95 MS που απογειώθηκαν χθες το βράδυ.

 

pronews.gr 

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης Κιέβου Σερχίι Πόπκο  ισχυρίστηκε (όπως κάνουν πάντα οι αρχές του Κιέβου) ότι η αεροπορική επιδρομή της Ρωσίας εναντίον της ουκρανικής πρωτεύουσας αποκρούστηκε και όλοι οι πύραυλοι που κατευθύνονταν στην πόλη καταστράφηκαν. «Δεν έχουμε λάβει πληροφορίες για θύματα ή ζημιές μέχρι στιγμής», πρόσθεσε ο κ. Πόπκο μέσω Telegram.