Ν.Μεντβέντεφ για τα περί αποστολής στρατού του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία: «Θέλετε υπερηχητικά χτυπήματα στην Ευρώπη;» «Και τι πιστεύει ο θείος Σαμ για αυτό;»
5 months, 26 days ago
6

Στην δήλωση που έκανε ο πρώην γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, περί αποστολής στρατό του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία απάντησε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ. 

Να θυμίσουμε ότι ο πρώην γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ υποστήριξε σε συνέντευξή του ότι εάν δεν καταφέρουν οι ΗΠΑ να δώσουν τις απαραίτητες εγγυήσεις, τότε είναι πιθανό χώρες (σσ. αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην Πολωνία) του ΝΑΤΟ να στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία.

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν την αντίδραση του Ν.Μεντβέντεφ, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων «ποιος από αυτούς θέλει πόλεμο με τη Ρωσία; Θέλετε υπερηχητικά χτυπήματα στην Ευρώπη, σωστά;»

Αναλυτικά όσα είπε ο Ν.Μεντβέντεφ: 

«Ο Φογκ Ράσμουσεν δεν ήταν και από πριν πολύ έξυπνος άνθρωπος. Απλά τώρα έπεσε εντελώς σε δογματική άνοια.

Σε συνέντευξή του στον The Guardian, είπε ότι ακόμη και αν η Ουκρανία δεν λάβει πρόσκληση στο ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, οι χώρες της Συμμαχίας θα μπορούν να στείλουν τα στρατεύματά τους εκεί.

Λοιπόν, ρωτήθηκε ο πληθυσμός αυτών των χωρών; Ποιος από αυτούς θέλει πόλεμο με τη Ρωσία; Θέλετε υπερηχητικά χτυπήματα στην Ευρώπη, σωστά; Και τι πιστεύει ο θείος Σαμ για αυτό; Θα τον επηρεάσει κι αυτόν επίσης…

 pronews.gr

Αυτό σημαίνει τη λάθος στιγμή να γίνεσαι ανεξάρτητος σύμβουλος σε κάθε λογής άπληστη ομάδα».