Νέες φωτογραφίες από ιδιωτικές στιγμές «καίνε» τον Βούλγαρο πρώην πρωθυπουργό
10 months, 9 days ago
6

Τον εμφανίζουν ξαπλωμένο στο κρεβάτι  με περίστροφο και… προφυλακτικό στο κομοδίνο και  δεσμίδες με χιλιάδες ευρώ μέσα στο συρτάρι – Ποιος κρύβεται από πίσω;

Από τη μια η ήττα στις εθνικές εκλογές της Κυριακής στην Βουλγαρία και από την άλλη η δημοσιοποίηση νέων «πικάντικων» φωτογραφιών από προσωπικές στιγμές, που προκαλούν αίσθηση.

Ο Βούλγαρος πρώην πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ, το κόμμα του οποίου GERB «τερμάτισε» δεύτερο στην πρόσφατη εκλογική διαδικασία, έρχεται και πάλι αντιμέτωπος με δημοσιοποίηση μιας νέας παρτίδας φωτογραφιών, σε βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης και  μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που τον εικονίζουν σε ιδιωτικές στιγμές στην κρεβατοκάμαρα της πρωθυπουργικής κατοικίας. Ανάλογες φωτογραφίες είχαν δημοσιοποιηθεί από ανώνυμο χρήστη στο διαδίκτυο, προκαλώντας πολιτική κρίση στη χώρα και έντονη διαμάχη ανάμεσα στον Μπορίσοφ και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  Ρούμεν Ράντεφ, σφοδρό πολιτικό του αντίπαλο.

borisov_art
Bojko-Borisov-kondom
Bojko-Borisov-natkasna

Στις φωτογραφίες του 2020 ο  Μπορίσοφ  εικονιζόταν να κοιμάται στο κρεβάτι του, έχοντας πάνω στο κομοδίνο ένα περίστροφο καθώς και  δεσμίδες με χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ και ράβδους χρυσού μέσα στο ανοιχτό συρτάρι. Την ίδια εποχή είχε διαρρεύσει και βίντεο από λήψεις μέσα από την πρωθυπουργική κατοικία. Η μελέτη της σκιάς στις λήψεις έκανε τους ειδικούς να μιλούν για γυναίκα που τα βουλγαρικά ΜΜΕ χαρακτηρίζουν «Μάτα Χάρι».

Στις νέες φωτογραφίες ο πρώην Βούλγαρος πρωθυπουργός  είναι πάλι ξαπλωμένος στο ίδιο κρεβάτι αλλά με διαφορετικά σκεπάσματα, γεγονός που μαρτυρεί πως οι συγκεκριμένες λήψεις έγιναν σε διαφορετική ημερομηνία. Στο κομοδίνο υπάρχει πάλι το περίστροφο, δίπλα σ’  ένα χρησιμοποιημένο προφυλακτικό. Στο συρτάρι του κομοδίνου διακρίνονται πάλι δεσμίδες με χιλιάδες ευρώ, αλλά όχι ράβδοι χρυσού αυτή την φορά.

Ερωτηματικό παραμένει ποιοι κρύβονται πίσω από τις φωτογραφίες αυτές, που όπως αποδείχθηκε προκάλεσαν ανεπανόρθωτη ζημιά στην εικόνα του Μπορίσοφ που η πολυετής κυβερνητική του θητεία συνδυάστηκε με σκάνδαλα και καταγγελίες για διαφθορά. Οι νέες φωτογραφίες δημοσιοποιήθηκαν παραμονές των πρόσφατων εκλογών, κάνοντας επιπλέον πολιτική ζημιά στην εικόνα του GERB.

Το 2020 ο Μπορίσοφ είχε κατηγορήσει τον Ράντεφ πως τον κατασκόπευε με drone για να φωτογραφίσει ιδιωτικές στιγμές του, αμφισβητώντας την εγκυρότητα ορισμένων, αλλά όχι όλων, των φωτογραφιών.

Τον περασμένο Μάϊο, ο Βούλγαρος επιχειρηματίας είχε ισχυριστεί πως η «Μάτα Χάρι» που κατάφερε και μπήκε στην πρωθυπουργική κατοικία και φωτογράφισε τις ιδιωτικές στιγμές του Μπορίσοφ, ήταν το μοντέλο Magdalena Tepavicharova, γνωστή και ως Maggie Bader, η οποία όμως αρνήθηκε κάθε εμπλοκή, λέγοντας πως δεν γνωρίζει ούτε είχε ποτέ σχέση με τον πρώην πρωθυπουργό της Βουλγαρίας.