Ο Α.Λουκασένκο προειδοποιεί τη Δύση να μην επιχειρήσει να «στριμώξει τον Β.Πούτιν στη γωνία»
1 year, 6 months ago
6

Μια προειδοποίηση προς τη Δύση έστειλε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκ.

Συγκεκριμένα σε σε συνέντευξή του στο NBC News από την Αστάνα όπου βρέθηκε προέτρεψε την Δύση να μην «στριμώξει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στη γωνία».

Η Ρωσία έχει πυρηνικά όπλα για κάποιο λόγο και το να περάσει [σ.σ. η Δύση] τις «κόκκινες γραμμές» του Πούτιν στην Ουκρανία θα ήταν λάθος, δήλωσε ο ισχυρός άνδρας της Λευκορωσίας.

«Αν στριμώξεις ένα πρόσωπο ή μια χώρα στη γωνία, υπάρχει μόνο ένας τρόπος να ξεφύγει – προς τα εμπρός», δήλωσε ο Λουκασένκο στον Κέιρ Σίμονς του NBC στο περιθώριο της περιφερειακής συνόδου κορυφής των μετασοβιετικών ηγετών στην Αστάνα, την πρωτεύουσα του Καζακστάν. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μην περνάτε τις κόκκινες γραμμές, δεν μπορείτε να τις περάσετε».

Ερωτηθείς εάν ο Ρώσος ομόλογός του είναι έτοιμος να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα ο Λουκασένκο δήλωσε «εάν υπάρξει, Θεός φυλάξοι, μια επίθεση στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η Ρωσία μπορεί, αν χρειαστεί, να χρησιμοποιήσει όλα τα είδη όπλων», είπε προσθέτοντας όμως ότι «ποτέ, μα ποτέ ο πρόεδρος Πούτιν ή η ρωσική ηγεσία δεν έθεσαν ως στόχο τη χρήση πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία».

«Υποστηρίζουμε τη Ρωσία με κάθε δυνατό τρόπο»

«Υποστηρίζουμε τη Ρωσία με κάθε δυνατό τρόπο. Η υποστήριξή μας έγκειται στο γεγονός ότι τα δυτικά σύνορά μας με την Πολωνία και τη Λιθουανία δεν παραβιάστηκαν, οπότε τα ρωσικά στρατεύματα δεν μαχαιρώθηκαν πισώπλατα μέσω της Λευκορωσίας. Έτσι έχει γίνει από την αρχή».

pronews.gr