Οφελί Μενιέ: Ποια είναι η δυναμική γαλλίδα δημοσιογράφος που απειλούν να… αποκεφαλίσουν οι Τζιχαντιστές
3 months, 15 days ago
6

Σύμφωνα με τους «The Times», το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Zone Interdite» που προβλήθηκε πριν λίγες ημέρες αφορά στην επιρροή του Ισλάμ στη φτωχή πόλη του Roubaix στη Βόρεια Γαλλία.

Απειλές για τη ζωή της από τζιχαντιστές δέχεται η Γαλλίδα δημοσιογράφος Οφελί Μενιέ, μετά την προβολή ντοκιμαντέρ για το Ισλάμ στο κανάλι M6.

Σύμφωνα με τους «The Times», το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Zone Interdite» που προβλήθηκε πριν λίγες ημέρες αφορά στην επιρροή του Ισλάμ στη φτωχή πόλη του Roubaix στη Βόρεια Γαλλία.

Μεταξύ άλλων, η Μενιέ έκανε ρεπορτάζ σε ένα εστιατόριο όπου οι γυναίκες «απομονώνονται» για να φάνε σε ειδικούς χώρους μακριά από τους άνδρες, αλλά και σε ένα κατάστημα παιχνιδιών που πουλά κούκλες χωρίς… πρόσωπο, καθώς σύμφωνα με το Ισλάμ, απαγορεύεται η απεικόνιση χαρακτηριστικών του προσώπου.

 

Επιπλέον, όπως αναφέρει η Daily Mail, η Γαλλίδα μίλησε και με έναν 26χρονο μουσουλμάνο δικηγόρο, τον Αμινέ Ελμπαχί, ο οποίος βοήθησε να αποκαλυφθεί εκπαιδευτικό ίδρυμα που έλαβε 53.000 λίρες για να διδάξει φτωχά παιδιά, αλλά κατηγορήθηκε ότι διέδιδε ισλαμικές διδασκαλίες.

Εξαιτίας αυτών των αποκαλύψεων, οι Τζιχαντιστές τον χαρακτήρισαν «άπιστο» και τον απείλησαν με αποκεφαλισμό κι έκτοτε βρίσκεται υπό αστυνομική προστασία.

Ποια όμως είναι η δυναμική Οφελί Μενιέ που αποκάλυψε τις πιο σκοτεινές πλευρές των Ισλαμιστών;

 

Ποια είναι η Οφελί Μενιέ;

Η Οφελί Μενιέ γεννήθηκε στις Βερσαλλίες.

Αρχικά σχολήθηκε με το μόντελινγκ και έκανε διάφορες δουλειές στη Γαλλία, την υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά και τις Ηνωμένες Πολιτείες για λογαριασμό του πρακτορείου «Metropolitan».

Το 2011 αποφάσισε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία.

 

Τελείωσε τις σπουδές της στην ανώτατη σχολή δημοσιογραφικών σπουδών του Παρισιού και χτύπησε τη πόρτα μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών, δοκιμάζοντας την τύχη της.

Από το 2013 μέχρι το 2014 παρουσίαζε ένα μέρος της εκπομπής «Le Petit Journal» του Canal+ και το 2016 απέκτησε τη δική της εκπομπή παρουσιάζοντας στο μεγαλύτερο ιδιωτικό κανάλι της Γαλλίας, το M6, μία σειρά ντοκιμαντέρ.

 

Πέντε χρόνια παρουσιάζει τη συγκεκριμένη εκπομπή, όμως το τελευταίο ντοκιμαντέρ, υπό τον τίτλο «Απαγορευμένη Ζώνη», την στοχοποίησε.

Όσον αφορά τη προσωπική της ζωή, το 2015 η Οφελί παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο τον Ματιέ Βερν, διευθυντή προγράμματος του γαλλικού δικτύου TF1.

Το ζευγάρι έχει αποκτήσει δύο παιδιά, τον Ζοζέφ και την Βαλεβντίν.

 

 

 

in.gr