Ουκρανία: «Γ@μ@@μένε Πούτιν γιατί δεν έριξες πύραυλο στο κοινοβούλιο του Κιέβου» – Κλεμμένες συνομιλίες «καίνε» Ρώσους αξιωματικούς
1 month, 3 days ago
6

Οι συνομιλίες που προέρχονται από ουκρανικές πηγές και δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν ανεξάρτητα, εμπλέκουν δύο αξιωματούχους που φαίνεται πως είναι δυσαρεστημένοι από τις επιλογές του Πούτιν αλλά και του Σοϊγκού στον πόλεμο

Ρώσοι συνταγματάρχες ακούγονται να βρίζουν τον Πούτιν και τον Σοϊγκού για τις αποτυχίες τους στον πόλεμο της Ουκρανίας, ενώ κάνουν λόγο για λάθη και ανικανότητα. Τις συνομιλίες δημοσίευσε η ουκρανική υπηρεσία του Radio Free Europe, αφού τις παρέλαβε όπως λέει από τις ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών. Η αυθεντικότητα των κλεμμένων συνομιλιών δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί ανεξάρτητα.

  • Διαβάστε επίσης: Ουκρανία: Δικάζεται για προδοσία ο «στενός σύμμαχος του Πούτιν», Βίκτορ Μεντβεντσούκ

Ο διάλογος φέρεται να γίνεται μεταξύ του Βλαντιμίροβιτς Βλάσοφ και Βιτάλι Κόβτουν στις 14 Απριλίου. Ο ένας είναι Ρώσος συνταγματάρχης που διοικούσε πυραυλικές μεραρχίες κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού της Μαριούπολης το 2015, όπου είχαν σκοτωθεί 30 άμαχοι. Ο συνομιλητής του είναι ένας στρατιωτικός γιατρός από το Βινίτσιν, ο οποίος έχει πολλούς συγγενείς στην Ουκρανία.

Οι διάλογοι

«Ένας γ@μ…ένος πύραυλος έπρεπε να πέσει στην oυκρανική Βουλή στο Κίεβο. Γιατί δεν έπεσε. Να πάρει, δεν το καταλαβαίνω, είσαι γ@μ…ένος γ@μ..όλη Πούτιν», ακούγεται να λέει ο Κόβτουν. «Γιατί δεν έπεσε πύραυλος στο Κίεβο… Κάτι δεν έγινε σωστά», προσθέτει ενώ στο στόχαστρο μπαίνει και ο Σοϊγκού.

«Ο Σεργκέι Σοιγκού είναι τελείως ανίκανος», ακούγεται να λέει Ρώσος στρατιωτικός, ο οποίος φέρεται να είναι ο Βλαντιμίροβιτς Βλάσοφ. «Απλώς ένας γ@@@..ος σόουμαν», προσθέτει. Ο Βλάσοφ αποκαλεί επίσης τον στρατηγό Αλεξάντερ Ντβόρνικοφ, τον ανώτατο διοικητή της Ρωσίας στην Ουκρανία, «εντελώς ανόητο» και «ανεγκέφαλο γ@@…ο ηλίθιο».

Μάλιστα, φαίνεται πως ζητούν και τον βομβαρδισμό αμάχων: «Ρίξτε τις, γαμ***. Ακόμα και αν χτυπήσουν σε λάθος μέρος, ας φοβηθούν».