Ουκρανία: Για ανταλλαγή αιχμαλώτων στη Χερσώνα κάνει λόγο το Κίεβο
1 month, 9 days ago
6

Η Ουκρανία αναφέρει ότι έγινε ανταλλαγή αιχμάλωτων στρατιωτών.

Ανταλλαγή αιχμάλωτων στρατιωτών ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία έγινε στη Χερσώνα, σύμφωνα με το Κίεβο. Θυμίζουμε ότι η Χερσώνα έχει καταληφθεί από τα ρωσικά στρατεύματα, μια σημαντική επιτυχία τους στις πρώτες εβδομάδες του πολέμου.

Όπως αναφέρει το BBC που επικαλείται αναφορές στα social media, τέσσερις Ρώσοι αιχμάλωτοι ανταλλάχθηκαν με πέντε Ουκρανούς στρατιώτες στο χωριό Πόσαντ – Ποκρόβσκε μετά από εντατικές διαπραγματεύσεις.

Το BBC σημειώνει ότι η Ρωσία πήρε τον έλεγχο της Χερσώνας στην αρχή του πολέμου, αλλά η Ουκρανία έχει ανακτήσει μέρος της επικράτειάς της, σύμφωνα με εκθέσεις που έδωσε στη δημοσιότητα το Πεντάγωνο πριν από μερικές εβδομάδες.

Τι γίνεται με τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους

Κάπου 2.550 άμαχοι μπόρεσαν να φύγουν από περιοχές της Ουκρανίας όπου μαίνονται σφοδρές μάχες χθες Πέμπτη, ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης, η Ιρίνα Βερέστσουκ, νωρίς σήμερα.

Περίπου 2.300 άνθρωποι έφθασαν στη Ζαπορίζια (νότια), ανάμεσά τους 290 κάτοικοι της Μαριούπολης, που κινήθηκαν με ίδια μέσα, διευκρίνισε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Άλλοι 220 άνθρωποι έφθασαν στην πόλη από την περιφέρεια Λουγκάνσκ (ανατολικά).

in.gr