Qatargate: Ποιος είναι ο Ιταλός ευρωβουλευτής που «έδωσε» η Καϊλή
1 year, 4 months ago
6

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής ανέφερε αρκετά ονόματα στους ανακριτές που διερευνούν την υπόθεση.

Ανοικτό… βιβλίο ήταν κατά τη διάρκεια της ανάκρισής της η Εύα Καϊλή, αφού σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «il Fatto Quotidiano» φέρεται να έχει δώσει στις αρχές αρκετά ονόματα, μεταξύ των οποίων και του Ιταλού ευρωβουλευτή Μπράντο Μπενιφέι. Ωστόσο δεν ήταν μόνο αυτός, αφού έδωσε και άλλα ονόματα

Όπως αυτούς που σκέφτηκε να προειδοποιήσει αμέσως μετά την έφοδο στο σπίτι της στις Βρυξέλλες: «Προσπάθησα πρώτα να καλέσω τον Παντσέρι, ο οποίος μιλάει μόνο ιταλικά, αλλά δεν μπόρεσα να τον βρω. Στη συνέχεια, προσπάθησα να πάρω τον Μαρκ Ταραμπέλα, μετά την Μαρία Αρένα. Εκείνοι απάντησαν ότι δεν γνώριζαν γιατί ο Παντσέρι δεν απαντούσε».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «il Fatto Quotidiano», ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ φέρεται να την πίεσε περισσότερο: «Ποιος είναι γύρω από τον Παντσέρι; Θέλουμε δύο λομπίστες που τον βοηθούν στο έργο του», με την Εύα Καϊλή να απαντά: «Ο Τζιουζέπε Μερόνι, ο προηγούμενος βοηθός του, που εξακολουθεί να τον βοηθάει. Νταβίντε… δεν ξέρω το επώνυμό του, αλλά καταλαβαίνω ότι εργάζεται εκεί. Σιμόνα, Καρόλα και Φραντσέσκα. Ο Παντσέρι συνήθιζε να τους βοηθάει ως αντάλλαγμα».

Στην ερώτηση αν ο Παντσέρι πλήρωνε μια σειρά από βοηθούς Ευρωβουλευτών, η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής φέρεται να είπε: «Όχι. Μετά το 2019, όταν και δεν επανεξελέγη, προσπαθούσε να τους βοηθήσει όλους να βρουν δουλειά».

Οι ανακριτές την πίεσαν ακόμα περισσότερο, προκειμένου να μάθουν ποιοι βρίσκονται κάτω από τον Παντσέρι: «Μαρία Αρένα, Μαρκ Ταραμπέλα, Αντρέα Κοτσολίνο», απάντησε η Εύα Καϊλή, η οποία όταν άκουσε ακόμα δύο ονόματα «Μορέτι και Μπράντο Μπενιφέι», απάντησε θετικά.

Όσον αφορά τον Μπράντο Μπενιφέι, πρόκειται για τον νεότερο εκλεγέντα ευρωβουλευτή, ο οποίος εισήλθε για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2014, όταν ήταν δηλαδή μόλις 28 ετών. Ο Μπενιφέι ανήκει στο κόμμα του Ματέο Ρέντσι και έχει πλούσια δράση σε πολλές επιτροπές, μεταξύ αυτών μία που αφορά στη Δημοκρατία και τη διαφύλαξή της. Πάντως έως σήμερα, σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, δεν δίνονται περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εμπλοκή του ονόματος του ευρωβουλευτή.

real.gr