Ρωσία στους εγκλωβισμένους της Μαριούπολης: «Φορέστε λευκά περιβραχιόνια, για να μη σας πυροβολήσουμε»
28 days ago
6

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν οι Ρώσοι στρατιώτες στους πολίτες της Μαριούπολης, σύμφωνα με αξιωματούχο της στρατηγικής πόλης

Ο Ουκρανός πεζοναύτης Σερχίβ Βολίνα προειδοποιεί τους στρατιώτες που παραμένουν στη στρατηγική πόλη- λιμάνι της Ουκρανίας ότι θα είναι οι τελευταίες ημέρες της ζωής τους αφού αρνήθηκαν να παραδοθούν

Ο ρωσικός στρατός απειλεί πολίτες της Μαριούπολης ότι θα τους πυροβολήσει εάν δεν φορέσουν λευκά περιβραχιόνια, σύμβολο του ρωσικού στρατού, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» επικαλούμενη έγκυρες ουκρανικές πηγές.

Την ώρα που ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι προσφέρεται να ανταλλάξει Ρώσους αιχμαλώτους για την ελευθερία των συμπολιτών του, αξιωματούχος της Μαριούπολης υποστηρίζει ότι τα στρατεύματα του Πούτιν απειλούν να ανοίξουν πυρ κατά αμάχων που δεν φορούν λευκά περιβραχιόνια. Στόχος των Ρώσων είναι να τους χρησιμοποιήσουν ως «δόλωμα».

mariupol

Σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα που επικαλείται τον Πιέτρο Αντριουστσένκο , σύμβουλο του δημάρχου της Μαριούπολης, η Ρωσία εξαναγκάζει τους πολίτες να φορούν λευκά περιβραχιόνια, που θεωρούνται σύμβολο του ρωσικού στρατού, ώστε να γίνουν «δόλωμα» για τους Ουκρανούς ελεύθερους σκοπευτές.
Και, με τη σειρά τους να βοηθήσουν τους στρατιώτες τους Πούτιν να ανακαλύψουν πού είναι κρυμμένοι οι ελεύθεροι σκοπευτές.

Σε δηλώσεις του στο Telegram, o σύμβουλος του δημάρχου της Μαριούπολης, λέει χαρακτηριστικά:
«Οι εισβολείς δεν προτείνουν πλέον με «ήπιο τρόπο» στους πολίτες να φορούν άσπρα περιβραχιόνια ώστε ώστε να μπορούν να εντοπίζονται – έχουν στραφεί σε άμεσες απειλές, όπως ότι, εάν κάποιος κυκλοφορεί στο δρόμο χωρίς λευκό περιβραχιόνιο, θα τον πυροβολούν εν ψυχρώ».

«Οι Ρώσοι μετατρέπουν σταδιακά την πόλη σε πραγματικό γκέτο για τους Ουκρανούς, χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα τους αμάχους ως «δόλωμα» για τον εντοπισμό των hotspots, των σημείων δηλαδή όπου καραδοκούν οι Ουκρανοί ελεύθεροι σκοπευτές».

Η ανησυχητική αυτή εξέλιξη βλέπει το φως της δημοσιότητας καθώς ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι είναι έτοιμος να ανταλλάξει Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου προκειμένου να εγκαταλείψουν με ασφάλεια τη Μαριούπολη άμαχοι και Ουκρανοί που εξακολουθούν να παραμένουν στην πόλη, σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα.

ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗ

Ο ηγέτης της Ουκρανίας πρόσθεσε ακόμη ότι η κατάσταση στη Μαριούπολη, όπου παραμένουν 100.000 άνθρωποι, επιδεινώνεται συνεχώς και εκατοντάδες άνθρωποι που φέρεται να έχουν τραυματιστεί, δεν έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Στο μεταξύ, τα ουκρανικά στρατεύματα που έχουν βρει καταφύγιο στο χαλυβουργείο Azovstal της Μαριούπολης, τον τελευταίο μεγάλο ουκρανικό θύλακα αντίστασης στη στρατηγική πόλη, αγνόησαν και δεύτερο ρωσικό τελεσίγραφο που τους ζητά να παραδοθούν .

Ο Ουκρανός πεζοναύτης Σερχίβ Βολίνα έχει προειδοποιήσει τους στρατιώτες που παραμένουν στην στρατηγική πόλη ότι θα είναι πιθανόν οι τελευταίες ημέρες της ζωής τους αφού αρνήθηκαν να καταθέσουν τα όπλα τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, έως και 2 χιλιάδες άνθρωποι – κυρίως γυναίκες και παιδιά – παραμένουν στο χαλυβουργείο «Azovstal» χωρίς τρόφιμα.