Ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο: Μοντέλο και influencer η έγκυος από το μαιευτήριο της Μαριούπολης
2 years, 1 month ago
6

Κάνει λόγο για ουκρανική προπαγάνδα, ενώ οι αρχικές φωτογραφίες από τον βομβαρδισμό δεν έδειχναν ούτε έναν ασθενή.

Οχθεσινός βομβαρδισμός του μαιευτηρίου στη Μαριούπολη συνεχίζει να μονοπωλεί το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Σήμερα τη σειρά πήρε η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο για να πει τη δική της άποψη για όσα συνέβησαν. Ισχυρίζεται λοιπόν πως οι φωτογραφίες που δείχνουν μια τραυματισμένη έγκυο είναι ψεύτικες και προιον παραπληροφόρησης. Μάλιστα τονίζεται πως η συγκεκριμένη κοπέλα είναι μοντέλο και influencer από την Ουκρανία με το όνομα Μαριάννα Ποντγκούρσκαγια.

Η ανάρτηση της πρεσβείας αναφέρει πως οι φωτογραφίες από το μαιευτήριο είναι στημένες καθώς η ίδια έγκυος με διαφορετικά ρούχο παριστάνει δυο διαφορετικά άτομα.

Μάλιστα δεν έμεινε εκεί. Τονίζει ότι αυτό αποτελεί μέρος της ουκρανικής προπαγάνδας και πως οι αρχικές φωτογραφίες από τον βομβαρδισμό του μαιευτηρίου στη Μαριούπολη δεν έδειχναν ούτε έναν ασθενή.

Επίσης, αναφέρουν πως οι φωτογραφίες αυτές δημοσιεύτηκαν από έναν συγκεκριμένο φωτορεπόρτερ που συνεργάζεται με μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία όπως ο Guardian, οι Times και οι New York Times, τον Εβγκένι Μαλολέτκα.

Η Ρωσία έχει αρνηθεί πως υπήρχε κόσμος στο μαιευτήριο και πως είχε εκκενωθεί τις προηγούμενες ημέρες από μέλη του τάγματος του Ααζόφ και πως υπήρχαν εκεί κάτοικοι της Μαριούπολης.

Σύμφωνα τέλος με τον δημοσιογράφο του BBC που εργάζεται στις ΗΠΑ, Τζέιμς Κλέιτον, το twitter έριξε τη συγκεκριμένη ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας στη Βρετανία.