Σεισμός στην Τουρκία: Ο Ερντογάν διέθεσε το προεδρικό αεροσκάφος γα να μεταφερθούν 16 μωρά
1 month, 21 days ago
6

Εν μέσω των έντονων επικρίσεων που δέχεται, ο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν διέθεσε το προεδρικό αεροπλάνο για να μεταφέρει στην Άγκυρα 16 ασυνόδευτα μωρά από το Καχραμανμαράς, την περιοχή που επλήγη περισσότερο μαζί με το Χατάι, από τον φονικό σεισμό της Δευτέρας.

Το αεροπλάνο της Προεδρίας, το οποίο διατέθηκε για χρήση σε δραστηριότητες που σχετίζονται με τον σεισμό, μετέφερε ιατρικές ομάδες και υλικό βοήθειας στις περιοχές που επλήγησαν από τους σεισμούς στο Καχραμανμαράς, ενώ μετέφερε και τους βαριά τραυματίες στην Άγκυρα για νοσηλεία.

Το τελευταίο βραδινό δρομολόγιο και οι τελευταίοι επιβάτες του αεροπλάνου ήταν ασυνόδευτα βρέφη από σεισμόπληκτες περιοχές. Συνολικά 16 μωρά έως ενός έτους από το Καχραμανμαράς μεταφέρθηκαν στην Άγκυρα.

Τα μωρά παρέλαβαν οι ανάδοχες μητέρες του Υπουργείου Οικογένειας και Κοινωνικών Υπηρεσιών από το αεροπλάνο που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Esenboga και μεταφέρθηκαν σε ασθενοφόρα με κατεύθυνση το νοσοκομείο Etlik City.

Σεισμός Τουρκία

Τα μωρά, που είναι καλά στην υγεία τους, επισκέφτηκε η σύζυγος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Εμινέ.

Μετά την επίσκεψής της στο νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκαν τα βρέφη, η Εμινέ Ερντογάν έκανε ανάρτηση στα social media στην οποία ανέφερε: «Η καλή κατάσταση της υγείας των 16 θυμάτων του σεισμού που μεταφέρθηκαν από το Καχρανμανμαράς στην Άγκυρας με το προεδρικό αεροσκάφος κατόπιν οδηγιών του Προέδρου μας, αναπτερώνει λίγο τις ελπίδες μας. Τα βρέφη είναι στα ασφαλή χέρια της κυβέρνησης. Θα παρακολουθώ προσωπικά την εξέλιξη της πορείας της υγείας τους. Εύχομαι καλά νέα για όλα τα παιδιά που έχουν επηρεαστεί από την καταστροφή και εύχομαι γρήγορη ανάρρωση σε όλους».