Το Κρεμλίνο κατηγορεί την Ευρωπαϊκή Ένωση για εχθρική συμπεριφορά προς τη Ρωσία
2 years, 1 month ago
6

Το Κρεμλίνο κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση για εχθρική συμπεριφορά προς τη Ρωσία, λέγοντας ότι οι προμήθειες όπλων στην Ουκρανία είναι επικίνδυνες και αποσταθεροποιητικές και αυτή η κίνηση απέδειξε ότι η Ρωσία είχε δίκιο στις προσπάθειές της να αποστρατικοποιήσει τη γειτονική χώρα.

Η Δύση αύξησε τις προμήθειες όπλων στην Ουκρανία προκειμένου να τη βοηθήσει να αμυνθεί έναντι της ρωσικής εισβολής που η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» με στόχο την προστασία των αμάχων, ανέφερε το Reuters.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ αρνήθηκε να σχολιάσει τον αριθμό των απωλειών που υπέστησαν οι ρωσικές δυνάμεις ή να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις οδηγίες του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν το Σαββατοκύριακο για τις δυνάμεις πυρηνικής αποτροπής της Ρωσίας να τεθούν σε «ειδικό καθεστώς».

ΝΑΤΟ και Ε.Ε. στέλνουν όπλα και πολεμικά αεροπλάνα στην Ουκρανία

Όπλα και πολεμικά αεροπλάνα στην Ουκρανία στέλνουν ΝΑΤΟ και Ε.Ε. Και όλα αυτά την ώρα που η ουκρανική αντιπροσωπεία έφτασε στη Λευκορωσία για τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ από τη μεριά του ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι μίλησε με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον επαίνεσε για το θάρρος του λαού και των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας.

“Το ΝΑΤΟ θα ενισχύσει την Ουκρανία με αμυντικούς πυραύλους, όπλα ενάντια στα τεθωρακισμένα, ενώ θα στείλει και ανθρωπιστική βοήθεια” έγραψε σε ανάρτηση ο Γενς Στόλτενμπεργκ.