Βρετανία: Εγκαταλείπουν τον Τζόνσον οι συνεργάτες του – Τσουνάμι παραιτήσεων
2 years, 2 months ago
6

Μετά την Μανίρα Μέρζα και τον Τζακ Ντόιλ, παραιτήθηκαν ακόμη ο προσωπάρχης του Μπόρις Τζόνσον και ο Προϊστάμενος Ιδιαίτερος Γραμματέας του

Ο προσωπάρχης του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, ο Νταν Ρόζενφιλντ, αποφάσισε να παραιτηθεί ενώ και ο Προϊστάμενος Ιδιαίτερος Γραμματέας του αποχωρεί επίσης από την Ντάουνινγκ Στριτ, ανακοίνωσε το γραφείο του σήμερα.

«Ο Νταν Ρόζενφιλντ υπέβαλε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό νωρίτερα σήμερα, η οποία έγινε αποδεκτή», ανέφερε ένας εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Ο Μάρτιν Ρέινολντς ενημέρωσε επίσης τον πρωθυπουργό για την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τη θέση του Προϊσταμένου Ιδιαιτέρου Γραμματέα και ο πρωθυπουργός συμφώνησε», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Νωρίτερα, η Μανίρα Μέρζα, η επικεφαλής χάραξης πολιτικής του Μπόρις Τζόνσον, παραιτήθηκε, σε ένδειξη διαμαρτυρίας επειδή ο πρωθυπουργός κατηγόρησε στο κοινοβούλιο τον ηγέτη της αντιπολίτευσης επειδή δεν ασκήθηκε δίωξη σε έναν από τους χειρότερους σεξουαλικούς παραβάτες της Βρετανίας όλων των εποχών.

Στο μεταξύ υπέβαλε την παραίτησή του και ο επικεφαλής επικοινωνίας της Ντάουνινγκ Στριτ, ο Τζακ Ντόιλ. «Είπε στους φίλους του ότι ανέκαθεν σχεδίαζε να φύγει έπειτα από δύο χρόνια στη θέση αυτή και η αποχώρησή του δεν συνδέεται με εκείνη της Μανίρα Μέρζα», σημείωσε.

Οι παραιτήσεις αυτές στενών συνεργατών του Μπόρις Τζόνσον έρχονται σε μια περίοδο που ο Βρετανός πρωθυπουργός βιώνει ισχυρές πιέσεις να παραιτηθεί, με αφορμή τα κορονοπάρτι που οργανώνονταν στην πρωθυπουργική κατοικία εν μέσω του lockdown.

in.gr