Βρετανία: Μαθήματα οδήγησης βυτιοφόρων ξεκινούν οι στρατιώτες – Σκηνές Άγριας Δύσης έξω από βενζινάδικα
2 years, 6 months ago
6

Τουλάχιστον ένα μήνα μπορεί να διαρκέσει η κρίση στα καύσιμα προειδοποιεί ο βιομηχανικός κλάδος – Προσπαθεί να καθησυχάσει ο Μπόρις Τζόνσον, βλέποντας «σταθεροποίηση»

Από σήμερα ξεκινά η εκπαίδευση εκατοντάδων Βρετανών στρατιωτών για οδήγηση βυτιοφόρων, την ώρα που ο βιομηχανικός κλάδος της χώρας προειδοιεί ότι η κρίση με τα καύσιμα στη Βρετανία μπορεί να διαρκέσει τουλάχιστον ένα μήνα, ακόμη και αν σταματήσει τώρα ο πανικός των Βρετανών έξω από τα βενζινάδικα.

Όπως γράφουν οι Times του Λονδίνου, το πρόβλημα αναμένεται να διαρκέσει εβδομάδες σε αντίθεση με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, που επιμένει ότι οι ελλείψεις σε καύσιμα «σταθεροποιούνται».

Ο Τζόνσον προέτρεψε μάλιστα τους οδηγούς να γεμίζουν, όπως και πριν, το ντεπόζιτο του αυτοκινήτου τους αν και πολλοί είναι αυτοί που ξημεροβραδιάζουν έξω απο τα βενζινάδικα.

Επιπλέον, τόνισε ότι η κυβέρνηση του Λονδίνου «κάνει τα πάντα για να μην υπάρξουν προβλήματα τα Χριστούγεννα».

'Everyone's panicking now': Motorists react to 'crazy' queues for fuel at UK petrol stations

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, Μπεν Γουάλας, ανακοίνωσε ότι η χώρα επιστρατεύει συνολικά 300 στρατιώτες για να βοηθήσουν την κατάσταση.

Πηγές ανέφεραν ότι, 150 οδηγοί και 150 συνοδηγοί θα συμμετέχουν στην επιχείρηση «Operation Escalin», όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Extraordinary queues seen in Wimbledon as motorists search for fuel amid ongoing UK fuel shortage

Όλοι οι στρατιωτικοί οδηγοί έχουν τα προσόντα να κάθονται στο τιμόνι βυτιοφόρων, αλλά θα χρειαστούν τριήμερη εκπαίδευση για να μάθουν πώς να γεμίζουν με καύσιμα σε βενζινάδικα.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι ατελείωτες ουρές αυτοκινήτων σε πολλά βενζινάδικα της χώρας, με τους οδηγούς να δείχνουν ιώβεια υπομονή καθώς μπορεί να περιμένουν τουλάχιστον δύο ώρες μέχρι να έρθει η σειρά τους.

Ωστόσο, πολλοί χάνουν την ψυχραιμία τους και επιτίθενται σε υπαλλήλους και ιδιοκτήτες ζητώντας καύσιμα.

Οι εικόνες των τελευταίων ωρών στα πρατήρια καυσίμων στη Βρετανία είναι σοκαριστικές με τις κάμερες ασφαλείας να καταγράφουν σε βίντεο επιθέσεις με μαχαίρια, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».