Wall Street: Aναταραχή στην αγορά – «Βουτιά» 620 μονάδων για τον Dow Jones
3 years, 2 months ago
6

Στο αρνητικό κλίμα συνέβαλε η πτώση της Johnson & Johnson μετά τις ανακοινώσεις της για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου

Προβληματισμό προκαλεί στις αμερικανικές αρχές η ακραία μεταβλητότητα που παρατηρείται σε ορισμένες μετοχές, όπως της GameStop, στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Η μετοχή της αλυσίδας πώλησης βιντεοπαιχνιδιών σημείωσε την Παρασκευή νέα άνοδο σχεδόν 70% από την αγοραστική φρενίτιδα των μικροεπενδυτών που έχει εκδηλωθεί τον τελευταίο μήνα.

Το ξέφρενο ράλι των εν λόγω μετοχών εγείρει ανησυχίες, καθώς παρασύρει hedge funds που έχουν «σορτάρει» τους συγκεκριμένους τίτλους να ρευστοποιήσουν άλλες τοποθετήσεις ώστε να καλύψουν τις ανοιχτές θέσεις τους.

Η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) προειδοποίησε και τις δύο «αντιμαχόμενες» πλευρές, τους μικροεπενδυτές και τα μεγάλα κερδοσκοπικά κεφάλαια, ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση για τυχόν επιλήψιμες πράξεις.

Την ανησυχία για την ακραία μεταβλητότητα στην αγορά «πλήρωσαν» σήμερα βαριά «χαρτιά» όπως της Apple (-3,7%), της 3M (-4,2%), της Chevron (-4,2%) κ.ά. παρασύροντας καθοδικά τους δείκτες.

Στο αρνητικό κλίμα συμβάλει η πτώση της μετοχής της Johnson & Johnson (-3,6%) μετά τις ανακοινώσεις της για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 620 μονάδων ή 2%, ο S&P 500 έχανε επίσης 73 μονάδες ή 1,9%, ενώ ο Nasdaq 266 μονάδες ή 2%.

Σε επίπεδο εβδομάδας ο Dow και ο S&P 500 έχασαν 3,3%, ενώ ο Nasdaq 3,5%. Σε επίπεδο μηνός ο Dow είχε απώλειες 2% και ο  S&P 1,1%, ενώ ο Nasdaq κέρδη 1,4%.