Νίκος Κουρής: «Το ζάχαρό μου έφτασε στο 600 και έπεσα σε κώμα, νόμιζαν ότι έχω σκωληκοειδίτιδα»
23 days ago
6

Ο Νίκος Κουρής βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή του Mega «Όλα για τη Ζωή μας» και μίλησε στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για το πρόβλημα με τον διαβήτη, ο οποίος τον ταλαιπωρεί από την εφηβεία του.

 

Όπως υπογράμμισε ο ηθοποιός «δεν το έλεγα γενικώς όπως θα όφειλα και θα ήταν χρήσιμο. Είναι καλό να ξέρει κάποιος ότι έχω αυτό το πρόβλημα για να ξέρει εάν πάθω κάτι να με βοηθήσει, είναι χρήσιμο. Πολλοί διαβητικοί δεν το λένε γιατί υπάρχει μεγάλη μυθολογία στην Ελλάδα για τους διαβητικούς, ήταν πάντα δύσκολο να το πεις».

Όταν ο Νίκος Κουρής έπεσε σε κώμα λόγω του διαβήτη

Και συμπληρώνει ο Νίκος Κουρής «ο διαβήτης είναι η πιο παρεξηγημένη έλλειψη ινσουλίνης στον τύπο 1. Δεν χρειάζεται να γίνεις διαβητικός για να προσέχεις τι βάζεις στο σώμα σου. Θυμάμαι ότι για 2 μήνες δεν μπορούσα να πάω στο σχολείο, πήγαινα τρίτη γυμνασίου, έπινα πολύ νερό δεν μπορούσα να ξεδιψάσω, έτρωγα πολλά γλυκά για κάποιον λόγο και όταν το ζάχαρό μου έφτασε στο 600 έπεσα σε κώμα. Το ανακαλύψαμε τυχαία σε μία ιδιωτική κλινική, νόμιζαν ότι έχω σκωληκοειδίτιδα. Δεν θεωρώ ότι είναι νόσος, ότι είναι έλλειψη και χρειάζεται μία ιδιαίτερη μεταχείριση».

 

Η κατάθλιψη του Νίκου Κουρή

Και καταλήγει ο Νίκος Κουρής «η ινσουλίνη που μπορείς να την βάλεις μόνος σου, είναι μία μικρή εξίσωση. Έχει σχέση με την ψυχική σου κατάσταση, πόσο αθλείσαι, πόσο τρως και σε τι ποσότητες. Στην αρχή πέρασα κατάθλιψη, 10 χρόνια μεγάλης αυτοκαταστροφής. Ό,τι χρειαστεί για να περάσεις στο φως, πρέπει να το περάσεις. Εγώ πέρασα πολύ σκοτάδι, ξέρω πολύ κόσμο που το περνά και να είναι σαν να μην το έχει».

 

Enimerotiko.gr