Καιρός: Επιδείνωση με βροχές και χαλάζι – Ποιες περιοχές θα δουν μαύρα σύννεφα
2 years, 9 months ago
6

Μπορεί πολλοί να έτρεξαν στις παραλίες για να να απολαύσουν την ηλιοφάνεια και τον καλό καιρό, όμως η θερμοκρασία φαίνεται πως θα πέσει σύντομα ενώ πρόκειται να εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα όπως βροχές και χαλάζι.

Η ηλιοφάνεια των τελευταίων ημερών θα εξαφανιστεί σε μερικές περιοχές, καθώς θα εμφανιστούν σύννεφα που θα φέρουν ισχυρές μπόρες.

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου σημειώνει ότι τη Δευτέρα, προς αργά το μεσημέρι και το απόγευμα, θα συννεφιάσει κατά τόπους και στη βόρεια χώρα, από αργά το μεσημέρι και κυρίως από το απόγευμα και τις πρώτες βραδινές ώρες, ο καιρός θα γίνει αρκετά άστατος.

Κυρίως από τα βορειότερα τμήματα της Θεσσαλίας και τα δυτικότερα: στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη, θα δεχθούν διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες.

«Την Τρίτη, τις μεσημβρινές ώρες, αλλά και μετά το μεσημέρι προς το απόγευμα, στις περισσότερες κεντρικές και βόρειες ηπειρωτικές περιοχές θα βγάλει καταιγιδο-σύννεφα ή μπόρες, σύννεφα που θα φέρουν και κάποιες βροχές, μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες – που δεν αποκλείεται να έχουν και έντονο χαρακτήρα και να συνοδεύονται από ισχυρό άνεμο και χαλάζι», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο μετεωρολόγος του MEGA Γιάννης Καλλιάνος αναφέρει ότι την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα από την Δευτέρα, ο καιρός θα αλλάξει σε πολλές περιοχές, καθώς θα παρουσιαστούν βροχές.

«Η είδηση είναι από την επόμενη εβδομάδα καθώς από Δευτέρα και Τρίτη, θα σημειωθούν μπόρες και καταιγίδες στα ηπειρωτικά τμήματα τις μεσημεριανές ώρες», τονίζει ο γνωστός μετεωρολόγος.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Δευτέρα 7/6

Στα βόρεια ηπειρωτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Από τις μεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και βαθμιαία στη Μακεδονία και τη Θράκη σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες, οπότε πιθανώς να εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι στα ορεινά.

Οι άνεμοι στα κεντρικά και τα νότια θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, κυρίως στα κεντρικά και νότια.

Τρίτη 8/6

Στα κεντρικά και βόρεια προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες παροδικές νεφώσεις, αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, στα κεντρικά και τα βόρεια.

Τετάρτη 9/6

Στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες παροδικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση, κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Πέμπτη 10/6 και Παρασκευή 11/6

Στα νησιά του Ιονίου, τα ηπειρωτικά και την Κρήτη προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες παροδικές νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

in.gr