Ο Ιούδας
5 years, 13 days ago
6

Ο Ιούδας: To Πορτραίτο ενός παθολογικού Ναρκισσιστή:

Όταν πρόκειται για την κατανόηση των παθολογικών ναρκισσιστών, είτε συγκεκαλυμμένων είτε εμφανών, η Βίβλος είναι ένας θησαυρός πληροφοριών. Καμία άλλη πηγή δεν μπορεί να ξεπεράσει τη διορατικότητα που μπορούμε να πάρουμε από το λόγο του Θεού. Ναι, η Βίβλος φαίνεται να τοποθετεί έναν προβολέα, έναν μεγεθυντικό φακό στους ναρκισσιστές και τονίζει τη μεγάλη δυσαρέσκεια του Θεού στο ναρκισσισμό όλων των τύπων. Ναι, ο ναρκισσισμός είναι εντελώς κατά του Θεού .

Οι ναρκισσιστές  λένε ψέματα, κάνουν οποιαδήποτε πράξη αρκεί να ξεφύγουν , δεν έχουν  συνείδηση, ενοχή, ή τύψεις  Ναι, η υπεροπτική στάση του ναρκισσιστή και τα ψέματά του θεωρούνται τα χειρότερα χαρακτηριστικά που μπορεί να απεικονίσει ένας άνθρωπος σύμφωνα με τη Βίβλο.

Οι νόμοι του Θεού γράφονται πάνω στη συνείδηση ​​του κάθε ατόμου, αλλά ο ναρκισσιστής είτε δεν έχει συνείδηση ​​είτε έχει αγνοήσει τη συνείδησή του κατά τη διάρκεια της ζωής του και ως εκ τούτου η συνείδησή του έγινε κακοποιημένη και στη συνέχεια του άρεσε.

Έτσι, χωρίς συνείδηση, ακόμη και στην εκκλησία που πηγαίνει ο νάρκισσος είναι στην πραγματικότητα πολύ λιγότερο ηθικός από έναν άθεο που ακολουθεί τη συνείδησή του .

Ο αθεϊστής τουλάχιστον κάνει το σωστό, έστω και για λάθος λόγους ή κίνητρα, και ως εκ τούτου ζει τουλάχιστον με ειλικρινή πρότυπα. Ο αθεϊστής είναι τουλάχιστον αληθινός για τον εαυτό του . Αυτό δεν συμβαίνει για τον ναρκισσιστή. Ο νάρκισσος δεν είναι ποτέ αυτό που φαίνεται να είναι και δεν έχει καμία ακεραιότητα με την πραγματική έννοια αυτής της λέξης. Ναι, ένας αθεϊστής μπορεί να είναι ένας αξιοπρεπής άνθρωπος .

Αυτή είναι η θλιβερή κατάσταση των πραγμάτων, όταν ένας άνθρωπος όχι μόνο έχει μια πλήρη έλλειψη ανησυχίας όσον αφορά τα πρότυπα ευπρέπειας, όπως περιγράφεται από τη Βίβλο, και επιπλέον δεν έχει καν συνείδηση ​​. Ναι, η γνώμη του Θεού δεν έχει σημασία για τον νάρκισσο ο οποίος γνωρίζει καλύτερα και η  »συνείδηση »​​ είναι μια γραφική ιδέα.

Ο νάρκισσος δημιουργεί τα δικά του πρότυπα επειδή είναι πάνω από όλα αυτά και επιπλέον του δίνει την άδεια να κάνει ό, τι θέλει. Το χειρότερο εδώ είναι όταν συνδυάζετε η έλλειψη συνείδησης με την έλλειψη ανησυχίας για τη γνώμη του Θεού και δημιουργείτε ένα πρότυπο συμπεριφοράς, που ένας εξωτερικός παρατηρητής θα χαρακτήριζε ως ναρκισσισμό.

Έτσι, με μια πραγματική έννοια, έχουμε μόλις βάλει το χέρι μας στις δύο πιο σημαντικές θεραπείες για τον ναρκισσισμό, εάν ένας νάρκισσος θα ήθελε ποτέ να βοηθήσει τον εαυτό του.

Ένα, ο νάρκισσος θα έπρεπε να κάνει τα πάντα για να αρχίσει να ξυπνάει και να αυξάνει τη συνείδησή του και δύο, ο νάρκισσος  θα έπρεπε να αρχίσει να δίνει στον Θεό τον σωστό σεβασμό και να αρχίζει τουλάχιστον να αναγνωρίζει ότι ο Θεός υπάρχει και να αρχίζει το μακρύ ταξίδι για να προσπαθήσει να ζήσει σύμφωνα με το θέλημα του Θεού.

Ναι, υπάρχουν θρησκευτικοί ναρκισσιστές, αλλά αυτοί οι θρησκευτικοί ναρκισσιστές κάνουν το δικό τους θέλημα και αγνοούν αυτό που θέλει ο Θεός, παρότι έχουν πεισθεί ότι κάνουν το θέλημα του Θεού. Ο Απόστολος Παύλος είναι ένα τέλειο παράδειγμα ναρκισσιστή που έκανε μόνο τη δική του βούληση.

Ο Ιησούς αντιμετώπισε τον Παύλο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την μετατροπή και τη θεραπεία του Παύλου από τον ναρκισσισμό. Το θέλημα του Παύλου ήταν τώρα ευθυγραμμισμένο με το Θεό και αυτό έκανε όλη τη διαφορά. Ναι η θεραπεία για ναρκισσισμό, όπως φαίνεται από τη μετατροπή του Απόστολου Παύλου, είναι ο Ιησούς.

Ετσι λοιπόν αναφέρομαι στη θλιβερή περίπτωση ενός συγκεκαλυμμένου ναρκισσιστή του Ιούδα . Ένας άνθρωπος που σκέφτηκε ότι ήταν έξυπνος και είχε παραπλανηθεί να σκέφτεται ότι θα ξεφύγει , φαντάστηκε ότι ήταν καλυμμένος από παντού .Ένα άτομο που δεν σκέφτηκε κανείς στο μυστικό Δείπνο ….

Ένα πρόσωπο που απολαμβάνει  τις πράξεις του και εξαπατά άλλους αυτό ενισχύει  την υπερηφάνεια του ακόμη περισσότερο. Ναι, η απομάκρυνση με ψέματα μπορεί να είναι εθιστική και ναι δημιουργεί αυτοπεποίθηση, αλλά είναι μια ψεύτικη εμπιστοσύνη,

την ψεύτικη εμπιστοσύνη όλων των ναρκισσιστών.

ευχαριστώ