Γιατί τo DTF printing θεωρείται το μέλλον της εκτύπωσης; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!
1 year, 10 months ago
6

Από το 2020, η εκτύπωση DTF έχει αρχίσει να κατακτά σταθερά την αγορά, σηματοδοτώντας μία επανάσταση στη βιομηχανία της εκτύπωσης σε ύφασμα.

Η 3ΜΕ, πρωτοπόρος στον χώρο της ψηφιακής εκτύπωσης από το 1995, συγκέντρωσε για εσάς όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις DTF εκτυπώσεις και τα πλεονεκτήματά τους ώστε να είστε σε θέση να πάρετε αποφάσεις για την επιχείρησή σας βασιζόμενοι σε δεδομένα.

Ας δούμε τα βασικότερα σημεία:

Τι είναι η εκτύπωση DTF;

Με τον όρο DTF αναφερόμαστε στις εκτυπώσεις που γίνονται πάνω στο ειδικό PET film και όχι σε χαρτί θερμομεταφοράς, αλλά ούτε και απευθείας πάνω στο ύφασμα (DTG – Direct To Garment).

Σήμερα, μέσω της DTF εκτύπωσης μπορούμε να σχεδιάσουμε ό,τι θέλουμε, να το τυπώσουμε απευθείας στο ειδικό DTF PET film – από όπου παίρνει και το όνομά της η μέθοδος, Direct To Film – και να το μεταφέρουμε στα ρούχα μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

Ποια είναι τα απαραίτητα DTF μηχανήματα και αναλώσιμα;

Για να ασχοληθεί κανείς με την εκτύπωση DTF θα χρειαστεί να επενδύσει σε εξειδικευμένο εξοπλισμό και υλικά.

Τα βασικά DTF αναλώσιμα υλικά που θα χρειαστεί είναι τα παρακάτω:

  • DTF μελάνια

Μελάνια με βάση το νερό, σε κλασική τετραχρωμία CMYK, συν το λευκό χρώμα.

  • DTF PET film

Διάφανα φύλλα Α3 ή Α4, ή ρολό, πάνω στα οποία εκτυπώνεται το σχέδιο.

  • Κόλλα σε σκόνη

Κοκκώδες προϊόν, γνωστό και ως πούδρα θερμομεταφοράς, που θερμαίνεται και λιώνει, επιτρέποντας στις χρωστικές να κολλήσουν στο ύφασμα.

Τα απαραίτητα DTF μηχανήματα είναι τα εξής:

  • DTF printer

Εκτυπωτής σε μέγεθος Α3 ή Α4 ή ακόμα και ρολού που τυπώνει απευθείας πάνω στο PET film.

  • Πρέσα θερμομεταφοράς

Χρησιμοποιείται στο τελικό στάδιο της εκτύπωσης για να μεταφερθεί η στάμπα στο ύφασμα.

Ποια είναι τα οφέλη από την εκτύπωση DTF;

Ας δούμε αναλυτικότερα τα πλεονεκτήματα της εκτύπωσης DTF και τους λόγους που αξίζει να την εντάξετε κι εσείς στην επιχείρησή σας.

  • Ανθεκτικότητα τυπώματος

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα της εκτύπωσης DTF είναι η ανθεκτικότητα των εκτυπώσεων, ανεξαρτήτως υφάσματος. Το σχέδιο αντέχει σε πλύση υψηλής θερμοκρασίας, σιδερώνεται και δεν χαλάει ακόμα κι αν τραβήξουμε ή τεντώσουμε το ρούχο, κάνοντας το DTF printing ιδανικό και για ρουχισμό άθλησης.

Οι συγκεκριμένες εκτυπώσεις σε ύφασμα είναι, τέλος, καθαρές και ευκρινείς, με σταθερή συνέπεια στην απόδοσή τους!

  • Μεγάλη ποικιλία προϊόντων προς εκτύπωση

Η θερμομεταφορά με μέθοδο DTF λειτουργεί σε πλήθος υφασμάτων όπως πολυεστερικά, βαμβακερά, μεταξωτά, νάιλον κ.α.

Επιπλέον, δεν υπάρχουν περιορισμοί ως προς το χρώμα του υφάσματος. Λευκά, μαύρα και χρωματιστά υφάσματα μπορούν να τυπωθούν με DTF και το αποτέλεσμα να είναι εξίσου εντυπωσιακό.

  • Ταχύτητα και εργονομία

Σε αντίθεση με άλλες μεθόδους, όπως η μεταξοτυπία και το sublimation, τα βήματα που απαιτούνται στις DTF εκτυπώσεις είναι λιγότερα, ειδικά όσον αφορά το φινίρισμα. Στο DTF PET film δεν απαιτείται ούτε κοπή ούτε ξάκρισμα μετά την εκτύπωσή του, γεγονός που μειώνει τη σπατάλη προϊόντων!

Η εκτύπωση DTF δεν είναι απλώς μια ιδέα ή μια τεχνολογία που πρόκειται να κυκλοφορήσει στο μέλλον. Οι DTF εκτυπωτές είναι εδώ και ανήκουν στους πιο αποτελεσματικούς και υψηλής ποιότητας εκτυπωτές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για εκτυπώσεις σε ύφασμα.

DTF printing

Συμφέρουν, τελικά, οι DTF εκτυπώσεις;

Λαμβάνοντας υπόψη μας όλα τα οφέλη του DTF printing, καταλαβαίνουμε γιατί θεωρείται από πολλούς επαγγελματίες του χώρου ως το μέλλον της εκτύπωσης.

Η ευκολία στη χρήση, η ελευθερία που μας δίνει ως προς την επιλογή σχεδίου και υφάσματος, η αξιοπιστία του αποτελέσματος και το σχετικά χαμηλό κόστος της αρχικής επένδυσης κάνουν την εκτύπωση DTF ιδανική προσθήκη σε κάθε επιχείρηση.

Αν ακόμα έχετε απορίες σχετικά με τη συγκεκριμένη μέθοδο, ψάχνετε την ιδανική πρέσα θερμομεταφοράς ή τα DTF αναλώσιμα που απαιτούνται, η 3ME είναι ο ιδανικός συνεργάτης σας.

Πλοηγηθείτε στο 3me.gr και βρείτε όλα όσα χρειάζεστε.

3ME Sign

Email: [email protected]

Διεύθυνση: Γ. Τσόντου 27-29, 546 27, Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο: 2310 524 360, 2310 524 361

enikos.gr