Η Amazon παίρνει πράσινο φως για να εκτοξεύσει περισσότερους από 3.000 δορυφόρους σε τροχιά για να παρέχει internet υψηλής ταχύτητας
3 years, 8 months ago
6

Η Amazon έχει λάβει έγκριση από τις αρχές των ΗΠΑ για την ανάπτυξη ενός αστερισμού 3.236 δορυφόρων σε χαμηλή τροχιά, για την παροχή Internet υψηλής ταχύτητας οπουδήποτε στον κόσμο. Ο γίγαντας του διαδικτυακού εμπορίου θα επενδύσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε αυτό το έργο που ονομάζεται Project Kuiper , ανακοίνωσε την Πέμπτη 30 Ιουλίου, όταν δημοσιεύει πολύ καλά τριμηνιαία αποτελέσματα.

Το έργο θα στοχεύει στις πρώτες περιοχές στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη συνέχεια παγκοσμίως, και θα μπορούσε να τροφοδοτήσει ασύρματα δίκτυα και 5G. Το έργο θα στοχεύει κυρίως σε νοικοκυριά, καθώς και σε σχολεία, νοσοκομεία, επιχειρήσεις και άλλους οργανισμούς και ενδέχεται να αποκαταστήσει τις τηλεπικοινωνίες σε περίπτωση φυσικής καταστροφής. 

“Δημιουργία θέσεων εργασίας” και “γεφύρωση του χάσματος”

“Έχουμε ακούσει τόσες πολλές ιστορίες πρόσφατα για άτομα που δεν μπορούν να εργαστούν ή να σπουδάσουν επειδή δεν έχουν αξιόπιστο διαδίκτυο στο σπίτι τους”, δήλωσε ο Dave Limp, αντιπρόεδρος της Amazon. “Η Kuiper θα αλλάξει αυτήν την κατάσταση. Τα 10 δισεκατομμύρια επενδύσεις μας θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και η αμερικανική υποδομή θα μας βοηθήσει να γεφυρώσουμε το κενό” , είπε.

Αυτές οι ανακοινώσεις έρχονται καθώς η SpaceX του αμερικανού δισεκατομμυριούχου Elon Musk έχει ήδη αναπτύξει τον αστερισμό Starlink , ο οποίος έχει περίπου 300 δορυφόρους σε τροχιά και στοχεύει να εκτοξεύσει έως και 42.000.