Η Epson επενδύει περισσότερο στη βιωσιμότητα που προσφέρει η τεχνολογία inkjet, με νέα σειρά προϊόντων και διακόπτοντας την πώληση εκτυπωτών laser
1 year, 4 months ago
6

Ένα χρόνο μετά την ανακοίνωση της Epson για μια σημαντική επένδυση ύψους 100 δισεκατομμυρίων γιεν σε βιώσιμες καινοτομίες και τη δέσμευσή σε αυτές, η ιαπωνική εταιρία προέβη σε σημαντικές κινήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ηεταιρία κολοσσός στον χώρο της εκτύπωσης ανακοίνωσε πως μέχρι το 2026 θα σταματήσει τις πωλήσεις και τη διανομή εκτυπωτών laser, παγκοσμίως. Η απόφαση αυτή, έχει λογική, αφού η τεχνολογία laser ήταν φρένο στα σχέδια της εταιρίας για ουσιαστική πρόοδο στον τομέα της βιωσιμότητας. Αντιθέτως, η τεχνολογία inkjet λόγω του ότι δεν χρησιμοποιεί θερμότητα για την τήξη του γραφίτη, καταναλώνει σημαντικά λιγότερη ενέργεια για τη λειτουργία της

 

Ο Rob Clark, Senior Vice President, της Epson EMEA, σχολίασε αυτήν την απόφαση: «Η απόφαση να αποχωρήσουμε από την αγορά των εκτυπωτών laser ήταν αναπόφευκτη. Ως εταιρεία, δεσμευόμαστε για τη βιώσιμη καινοτομία και δράση, και οι εκτυπωτές laser δεν ταιριάζουν σε αυτό το πλαίσιο. Καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια από τους επαγγελματικούς εκτυπωτές inkjet και χρησιμοποιούν περισσότερα αναλώσιμα εξαρτήματα. Η εταιρία μας θα εστιάσει 100% στην τεχνολογία inkjet piezo Heat-Free, αξιοποιώντας την αποκλειστική τεχνολογία μας για να προσφέρουμε αποτελεσματικές, βιώσιμες λύσεις εκτύπωσης για τους συνεργάτες και τους τελικούς χρήστες μας».

 

Το παραπάνω θα είχε ελάχιστη σημασία αν η αγορά επαγγελματικής εκτύπωσης δεν είχε δείξει και αυτή στροφή σε πιο βιώσιμες λύσεις εκτύπωσης. Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν την απόφαση της Epson αφού όπως μαρτυρά η έρευνα της IDC το 88% των υπευθύνων λήψης αποφάσεων σε επιχειρήσεις και οργανισμούς σχετικά με το hardware θεωρεί πλέον την κατανάλωση ενέργειας και τα απορρίμματα (87%) ως «εξαιρετικά» η «πολύ» σημαντικά κατά την επιλογή νέων συσκευών εκτύπωσης. Αυτό επισφραγίζεται από την εκτίμηση της IDC, σύμφωνα με την οποία η αγορά των επαγγελματικών εκτυπωτών inkjet στη Δυτική Ευρώπη αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμό +5,1% ετησίως, σε αντίθεση με τη μείωση της ζήτησης για εκτυπωτές laser κατά -0,4% σε ετήσια βάση, με παρόμοιες τάσεις να εντοπίζονται και στην Ανατολική Ευρώπη.

 

Νέα σειρά εκτυπωτών που ολοκληρώνει το σύνολο λύσεων επαγγελματικής και βιώσιμης inkjet εκτύπωσης της Epson

Επιβεβαιώνοντας την πλήρη δέσμευσή της στην τεχνολογία εκτύπωσης inkjet, η Epson ανακοίνωσε τη νέα σειρά WorkForce Enterprise AM-Series για εκτυπώσεις 40-60 σελ./λεπτό. Όπως είναι λογικό, η νέα σειρά είναι βασισμένη στην τεχνολογία inkjet Piezo Heat-Free, και καλύπτει ένα κενό που υπήρχε στο χαρτοφυλάκιο επαγγελματικών προϊόντων A3.

 

Τα νέα προϊόντα φέρνουν την τεχνολογία στατικής γραμμικής κεφάλης εκτύπωσης στη μεσαία αγορά, ενώ σε ό,τι αφορά τους συνεργάτες καναλιών της εταιρείας, θα απλοποιήσουν τη διαδικασία πωλήσεων, διασφαλίζοντας ότι οι τελικοί χρήστες θα έχουν την καλύτερη δυνατή προσαρμογή των προϊόντων, ενώ παράλληλα θα εξακολουθούν να ανταποκρίνονται στο πρόγραμμα βιωσιμότητάς που έχουν ορίσει. Με μικρό εμβαδόν βάσης και ελαφριά σχεδίαση, τα προϊόντα βοηθούν στον περιορισμό των πόρων που χρησιμοποιούνται κατά την παραγωγή και την αποστολή. Οι φύσιγγες μελανιού υψηλής απόδοσης μειώνουν επίσης τη χρήση υλικών, την αποστολή, την αποθήκευση και την τελική διαχείριση των αναλωσίμων, ενώ μειώνουν τον χρόνο εκτός λειτουργίας για τις καθημερινές εργασίες συντήρησης.

 

Ο Gareth Jay, Business Unit Director – Product Marketing, της Epson Europe σχολιάζει: «Η νέα σειρά WorkForce Enterprise AM-Series ολοκληρώνει τη σειρά των επαγγελματικών inkjet που προσφέρουμε, από τις μικρές μονάδες μιας ομάδας εργασίας έως τους επαγγελματικούς εκτυπωτές υψηλών ταχυτήτων, έτσι ώστε ανεξάρτητα από την επαγγελματική λειτουργία ή τις απαιτήσεις εκτύπωσης, να υπάρχει ένα προϊόν που να ανταποκρίνεται στις εκάστοτε ανάγκες».

 

«Κάθε προϊόν που προσφέρουμε στη σειρά επαγγελματικών εκτυπωτών inkjet παρέχει στις επιχειρήσεις την τεχνολογία που χρειάζονται για να μπορούν να ανταποκρίνονται στους δικούς τους στόχους βιωσιμότητας. Είμαστε περήφανοι που παράγουμε βιώσιμη τεχνολογία για τους συνεργάτες και τους πελάτες μας, κάνοντας πραγματικά τη διαφορά στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και των εκπομπών CO2. Κάθε επιχείρηση που αρχίζει να χρησιμοποιεί την τεχνολογία inkjet συμβάλλει σε μια πιο βιώσιμη κοινωνία».

 

Η νέα σειρά WorkForce Enterprise AM-Series επισφραγίζει μια σημαντική αλλαγή στη στρατηγική εκτύπωσης της Epson και υποστηρίζουν τη δέσμευσή της στη βιωσιμότητα.