Η Microsoft επιβεβαιώνει ότι θέλει να αγοράσει την πολύ δημοφιλή εφαρμογή TikTok στις Ηνωμένες Πολιτείες, την οποία ο Τραμπ θέλει να απαγορεύσει
3 years, 8 months ago
6

Μετά από ένα Σαββατοκύριακο που πέρασε περιμένοντας τα χειρότερα, τα πράγματα φαίνονται καλύτερα για το TikTok, το κοινωνικό δίκτυο που ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί να απαγορεύσει στις Ηνωμένες Πολιτείες , αλλά που η Microsoft σκοπεύει να την αγοράσει μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Ο αμερικανικός γίγαντας πληροφορικής επιβεβαίωσε την Κυριακή 2 Αυγούστου ότι βρίσκονται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την απόκτηση της αμερικανικής εταιρίας της TikTok από την ByteDance, την κινεζική μητρική εταιρεία της.

Μετά από συζήτηση μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ και του Satya Nadella, του αφεντικού της Microsoft, η εταιρία θα συνεχίσει τις συνομιλίες, με σκοπό να ολοκληρωση το αργότερο έως τις 15 Σεπτεμβρίου την εξαγορά. Η εξαγορά θα υπόκειται σε “μια ολοκληρωμένη αξιολόγηση ασφάλειας και θα αποφέρει οικονομικά οφέλη στις Ηνωμένες Πολιτείες”, δήλωσε η Microsoft.

Πολιτική και οικονομική μάχη μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών

Εν μέσω πολιτικών και εμπορικών εντάσεων με την Κίνα, η Ουάσινγκτον κατηγόρησε τον TikTok  ότι χρησιμοποιείται από την κινεζική κυβέρνηση για σκοπούς επιτήρησης. Το κοινωνικό δίκτυο αρνήθηκε κατηγορηματικά κάθε κοινοποίηση δεδομένων με το Πεκίνο. Οι τόνοι ανέβηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο: Την Παρασκευή το απόγευμα, ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι θα απαγορεύσει την εφαρμογή και οτι ήταν αντίθετοι στην εξαγορά τους από μια αμερικάνικη εταιρία.

Εάν ολοκληρωθεί η συμφωνία με τη Microsoft, ο αμερικάνικος κολοσός θα διαθέτει και θα διαχειρίζεται το κοινωνικό δίκτυο στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. “Η Microsoft θα διασφαλίσει ότι όλα τα δεδομένα από τους Αμερικανούς χρήστες του TikTok μεταφέρονται και παραμένουν στις Ηνωμένες Πολιτείες”, τόνισε η εταιρεία που εδρεύει στο Σιάτλ.