iPhone 12: Δείτε live την παρουσίαση από τα κεντρικά της Apple
3 years, 4 months ago
6

Ύστερα από παράταση της αδημονίας για τουλάχιστον έναν μήνα, η Apple παρουσιάζει σήμερα, Τρίτη και 13 Οκτωβρίου, το νέο μοντέλο του δημοφιλούς της smartphone. To protothema.gr καλύπτει ζωντανά, με ενημέρωση λεπτό προς λεπτό, όλα όσα ανακοινώνουν τα ανώτατα στελέχη της Νο.1 εταιρείας τεχνολογικών προϊόντων στον πλανήτη.

Ο Τιμ Κουκ, διευθύνων σύμβουλος της Apple, μόνος στο εντελώς άδειο -τεράστιο- αμφιθέατρο της Apple, ανακοίνωσε το μεγάλο νέο: Το νέο iPhone12 θα έχει δυνατότητα διασύνδεσης σε δίκτυα 5G. Κατά τον Κουκ, «αυτή είναι μια ιστορική στιγμή. Το iPhone ανοίγει ένα νέο μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία του. Θα είναι το πιο γρήγορο και το πιο ασφαλές που κατασκευάσαμε ποτέ».

Το νέο iPhone 12 είναι 11% λεπτότερο και 16% πιο ελαφρύ από το προηγούμενο μοντέλο, διατίθεται σε 5 διαφορετικούς χρωματισμούς, ενώ είναι εφοδιασμένο με οθόνη Super Retina XDR OLED με ανάλυση δύο φορές μεγαλύτερη από ό,τι στο iPhone 11. Νέας τεχνολογίας είναι επίσης η προστασία της οθόνης από τη φθορά, με την επίστρωση Ceramic Shield, ό,τι πιο ανθεκτικό υπάρχει στον τομέα σήμερα.

Η τετραμελής οικογένεια του iPhone 12 θα απαρτίζεται από το iPhone 12 Mini (με οθόνη 5,4 ιντσών), τα iPhone 12 και 12 Pro (στις 6,1 ίντσες), και τη ναυαρχίδα του μοντέλου, το iPhone 12 Pro Max, με οθόνη 6,7 ιντσών. Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη γενιά του, το iPhone διετίθετο σε 3 εκδόσεις, το iPhone 11 (6,1 ίντσες), το iPhone 11 Pro (5,8 ίντσες) και το iPhone 11 Pro Max (6,5 ίντσες).

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η Apple είχε δοκιμάσει τα αντανακλαστικά του κοινού προκαλώντας μια μικρή σύγχυση ως προς τι επρόκειτο να λανσάρει στην πρώτη παρουσίαση καινούργιων συσκευών και υπηρεσιών για το 2020. Αρχικά οι φήμες προέβλεπαν την παρουσίαση του iPhone 12, εν τέλει όμως αποδείχθηκε ότι η Apple επεφύλασσε μια εντελώς ξεχωριστή εκδήλωση, ειδικά για το νέο της smartphone. Η τακτική αυτή τονίζει έτι περαιτέρω τη σημασία που δίνει η εταιρεία στη νέα γενιά του iPhone.

Δείτε live την παρουσίαση του νέου iPhone εδώ:

Σαν «ορεκτικό» πριν από το κυρίως πιάτο με το νέο iPhone, η παρουσίαση της Apple ξεκίνησε με το HomePod mini, ένα μικρό αλλά πολυ-λειτουργικό smart speaker. Τυπικά είναι ένα ηχείο, το οποίο συνδέεται με iPhone ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή αναπαραγωγής μουσικής, podcast κ.λπ.

Επιπλέον όμως, το HomePod mini είναι η φωνή της Siri, της ψηφιακής βοηθού/γραμματέως/ιδιαιτέρας της Apple. Η οποία δέχεται εντολές και εκτελεί χειρισμούς, προσφέρει πληροφορίες κ.ο.κ. Εκτός αυτών, το HomePod mini μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης για τον έλεγχο διαφόρων οικιακών συσκευών. Και, κυρίως, μέσω της διασύνδεσής του με iPhone, iPad κ.λπ, μπορεί να συντονίσει ολόκληρη την οικογένεια. Στις ΗΠΑ η τιμή του HomePod Mini είναι στα 99 δολάρια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, ο Τιμ Κουκ, στο κέντρο της σκηνής ενός εντελώς άδειου αμφιθεάτρου, ανακοινώνει το μεγάλο νέο: Το νέο iPhone θα έχει δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυα 5G. Αυτό σημαίνει, όπως είπε ο Κουκ, ότι «iPhone 12 θα είναι το πιο γρήγορο και το πιο ασφαλές μοντέλο στην ιστορία της συσκευής».

Σύμφωνα με τις τελευταίες διαρροές και φήμες, η τετραμελής οικογένεια του iPhone 12 θα απαρτίζεται από το iPhone 12 Mini (με οθόνη 5,4 ιντσών), τα iPhone 12 και 12 Pro (στις 6,1 ίντσες) και τη ναυαρχίδα του μοντέλου, το iPhone 12 Pro Max, με οθόνη 6,7 ιντσών. Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη γενιά του, το iPhone διετίθετο σε 3 εκδόσεις, το iPhone 11 (6,1 ίντσες), το iPhone 11 Pro (5,8 ίντσες) και το iPhone 11 Pro Max (6,5 ίντσες).

Το σύνθημα «Hi, Speed» το οποίο έχει υιοθετηθεί για την αποψινή παρουσίαση, κατά πάσα πιθανότητα αφορά στην υποδοχή της επαναστατικής τεχνολογίας, τα δίκτυα τηλεφωνίας και δεδομένων 5G. Άρα, αυτό που μπορεί να θεωρείται ως βέβαιο, είναι ότι το iPhone 12 θα έχει δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυα 5G, όπου αυτά είναι διαθέσιμα. (Στην Ελλάδα επίκειται η δημοπράτηση των συχνοτήτων που θα χρησιμοποιούν οι πάροχοι, ενώ, όπως δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης «το 2021 θα υπάρχει κάλυψη 5G στην Ελλάδα»).

Το πόσο σημαντικό είναι για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη το νέο iPhone καταδεικνύεται από τον όγκο των πωλήσεων: Περίπου 150 εκατ. smartphone με το έμβλημα της Apple έχουν πουληθεί κατά το διάστημα Οκτώβριος 2019 – Ιούνιος 2020. Και παρόλον ότι το iPhone δεν είναι το κορυφαίο κινητό τηλέφωνο της αγοράς, το status του ως συσκευής που κατ’ ουσίαν εφηύρε και καθιέρωσε την έννοια του smartphone, παραμένει εξαιρετικά υψηλό.

Πηγή: protothema.gr