Κινεζικη επίθεση σε Ευρώπη και Ελλάδα με… Δούρειο ίππο
1 year, 6 months ago
6

Η κινεζική startup Nio που ειδικεύεται στην ηλεκτροκίνηση, θέλει να φέρει τα προϊόντα της και στην Ευρώπη, λίγους μήνες μετά την παρουσίασή τους στην Κίνα.

Η κινεζική εταιρία έχει στα πλάνα της μια μεγάλης κλίμακας απόβαση στην Ευρωπαϊκή αγορά και όπως όλα δείχνουν, αυτή θα γίνει με ένα τελείως νέο όνομα.

Η Nio ανακοίνωσε την ίδρυση μιας νέας μάρκας για μαζικές πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων από το 2021 αλλά ακόμα δεν έχει αποφασιστεί το όνομά της. Η νέα αυτή μάρκα, θα επικεντρωθεί σε μικρότερα αυτοκίνητα από αυτά που έχει η Nio μέχρι τώρα στην Ευρώπη, όπως επιβεβαίωσε ο Πρόεδρος και συνιδρυτής της Nio, Lihong Qin σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Η νέα αυτή μάρκα, θέλει να τοποθετηθεί σε ευρωπαϊκές αγορές που έχουν υψηλές πωλήσεις αυτοκινήτων μαζικής παραγωγής και όχι στη Γερμανία όπου οι premium μάρκες BMW, Mercedes-Benz και Audi είναι ισχυρές. Για το λόγο αυτό, όπως ανέφερε ξεκάρα ο Qin, «είναι καλύτερα να ξεκινήσουμε με τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία λόγω της διαφορετικής δομής της αγοράς».

Η Nio παρουσίασε τα σχέδιά της για το λανσάρισμα της premium μάρκας της στη Γερμανία, τη Σουηδία, την Ολλανδία και τη Δανία μετά το ντεμπούτο της το 2021 στην ευρωπαϊκή αγορά από τη Νορβηγία. Μέσα στο επόμενο έτος, η Nio θα κυκλοφορήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και στην Ελβετία, την Αυστρία, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο.

newsauto.gr