Με τιμή- έκπληξη το νέο, εντυπωσιακό αυτόνομο Baidu (+video)
1 year, 8 months ago
6

Είναι ένα σχεδιασμένο από «λευκό χαρτί» μοντέλο το οποίο θα τεθεί σε λειτουργία ως robotaxi μέσω της υπηρεσίας Apollo Go. Το Apollo RT6 διαθέτει επίπεδο δάπεδο και αφαιρούμενο τιμόνι για να αφήνει περισσότερο χώρο για τους επιβάτες, ένα πτυσσόμενο γραφείο ή ένα μικρό μηχάνημα αυτόματης πώλησης προϊόντων -που μπορεί αν χρειάζεται, να ψύχεται. Με μήκος 4.760 χιλιοστά, για να έχουμε μια τάξη μεγέθους, το Apollo RT6 είναι περίπου 10 εκατοστά πιο μεγάλο σε μήκος από ένα Audi Q5.

Αν και μπορεί να μοιάζει με μίνι βαν, η σχεδίασή του έχει μελετηθεί προσεκτικά. Με 8 αισθητήρες LiDAR και 12 κάμερές του έχουν ενσωματωθεί στη σχεδίαση του αμαξώματος, η εμφάνιση του μοντέλου είναι λίγο πιο «συμβατική» από ότι θα περίμενε κανείς για ένα τόσο προηγμένο μοντέλο. Η Baidu λέει ότι το Apollo RT6 έχει συνολικά 38 αισθητήρες που βοηθούν στην επίτευξη ακριβούς ανίχνευσης με μεγάλη εμβέλεια από όλες τις πλευρές για την πληρέστερη δυνατή κάλυψη.

Με σχεδόν 32 εκατομμύρια χιλιόμετρα δοκιμών συνολικά και το «απόσταγμά» τους να είναι στο λογισμικό του νέου μοντέλου, ο εταιρικός αντιπρόεδρος της Baidu, Zhenyu Li, λέει ότι το όχημα κινείται αυτόνομα τόσο καλά, όσο και ένας άνθρωπος με 20 χρόνια εμπειρίας πίσω από το τιμόνι. Η πραγματική καινοτομία έτσι όπως το τοποθετεί η εταιρεία, είναι η τιμή. Παρά το γεγονός ότι διαθέτει τεχνολογία αιχμής, η Baidu λέει ότι το Apollo RT6 κοστίζει 36.342 ευρώ και με τον τρόπο αυτό, όπως υποστηρίζει η εταιρεία. τα αυτόνομα οχήματα έρχονται πιο «κοντά» σε περισσότερους ανθρώπους.

newsauto.gr