Olymp Cars: Έρχονται ηλεκτρικά αυτοκίνητα με άρωμα Ελλάδας;
1 year, 10 months ago
6

Ολα τα μοντέλα έχουν ελληνικά ονόματα και καλύπτουν όλες σχεδόν τις δημοφιλείς κατηγορίες – εκτός από αυτή των πολύ μικρών αυτοκινήτων πόλης

Άκρως ελληνικό χρώμα έχει η νέα εταιρεία Olymp Cars, που ετοιμάζεται να λανσάρει όχι ένα, δύο, αλλά επτά ολοκαίνουργια μοντέλα.

Αυτά θα είναι είτε αμιγώς ηλεκτρικά, είτε θα διαθέτουν τεχνολογία υδρογόνου.

Και ξαφνικά βλέπεις μπροστά σου ένα ολόφρεσκο ηλεκτρικό SUV με ελληνικό όνομα και μάλιστα γραμμένο στη γλώσσα μας. Είναι το πρώτο από τα επτά μοντέλα που ετοιμάζει η Olymp και είναι ένα άκρως ενδιαφέρον πρωτότυπο crossover μήκους 4,8 μέτρων.

Η εταιρεία έκπληξη, εδρεύει στη Βιέννη, και σχετίζεται έντονα με τη χώρα μας σε αυτή την προσπάθεια. Μάλιστα όλα τα μοντέλα -που βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα- έχουν ελληνικά ονόματα και καλύπτουν όλες σχεδόν τις δημοφιλείς κατηγορίες εκτός από αυτή των πολύ μικρών αυτοκινήτων πόλης.

Το SUV που βλέπουμε και στις φωτογραφίες, είναι το ηλεκτρικό Ares (Άρης, όπως ο θεός του πολέμου), που ανήκει στα μεσαία SUV και είναι αμιγώς ηλεκτρικό. Η αυτονομία του θα φθάνει τα 600 χλμ. και είναι σε θέση να φορτίσει σε ποσοστό 80% σε μόλις 20 λεπτά της ώρας. Η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160 χλμ./ώρα, ενώ βασίζεται στην πλατφόρμα Hephaestus (ή αν προτιμάτε, Ήφαιστος).

Πέρα από το Ares, που είναι το μοναδικό μοντέλο της εταιρείας για το οποίο έχουμε εικόνα προς το παρόν, θα ακολουθήσουν τα: Athena, Apollo, Selene, Hera, Artemis και Hermes. Tα δύο πρώτα θα είναι μεσαίο και μεγαλύτερο σεντάν αντίστοιχα, το Hera θα είναι οικογενειακό Van και το Artemis pick—up, ενώ όπως δηλώνει το όνομα του, το Hermes θα είναι επαγγελματικό για μεταφορικές ανάγκες και θα διαθέτει αυξημένη αυτονομία 700 χλμ.

Η Selene, σύμφωνα με το newsauto, θα είναι το μικρότερο όλων των παραπάνω, ενώ όλα θα βασίζονται στην πλατφόρμα Ήφαιστος και θα έχουν τις προδιαγραφές του Ares. Τώρα όσον αφορά το πότε θα δούμε αυτά τα… αρχαιοελληνικά μοντέλα με ηλεκτρική τεχνολογία, αλλά και κυψελών καυσίμου σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι ένα καλό ερωτηματικό.

newsauto.gr