Τα πρώτα Silence είναι στην Ελλάδα – Τα οδηγείς από 16 ετών!
1 year, 3 months ago
6

Τα νέα οχήματα πόλης έχουν τελική 90 χλμ./ώρα, αυτονομία 149 χιλιομέτρων, διαθέτουν air condition και μπορούν να τα οδηγήσουν και ανήλικοι! Αποκλειστικές εικόνες του Newsauto.

Τα οχήματα μικροκινητικότητας έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους και στην Ελλάδα. Το κοινό αναγνωρίζει ποια είναι η χρησιμότητά τους εντός πόλης και όπως φαίνεται τα επόμενα χρόνια θα δούμε χιλιάδες τέτοια, να κυκλοφορούν ανάμεσά μας.

Το Citroen Ami είναι το πιο γνωστό αφού είναι και το πρώτο που πωλείται στην Ελλάδα. Πριν από λίγους μήνες και το Opel Rocks ενώ σύντομα θα εμφανιστεί το Silence, ένα ισπανικό όχημα μικροκινητικότητας που έρχεται να καλύψει τις ανάγκες που θέλουν οι χρήστες.

Το συγκεκριμένο είναι γνωστό από τα ηλεκτρικά scooter. Η εισαγωγή τους γίνεται από την εταιρεία Kosmocar ενώ θα είναι διαθέσιμο μέσω των καταστημάτων της Kosmoride. Τα δύο πρώτα οχήματα βρίσκονται επί ελληνικού εδάφους και τις επόμενες ημέρες θα μπορεί ο καθένας να τα δει από κοντά και να τα επεξεργαστεί.

Έκδοση με τα όλα του

Όπως μπορείτε να δείτε και από τις αποκλειστικές εικόνες του Newsauto, τα πρώτα Silence αφορούν στην «μεγάλη» έκδοση της λεγόμενης κατηγορίας L7e. Τα εν λόγω εφοδιάζονται με δύο μπαταρίες χωρητικότητας 11.2kWh, έχουν βάρος 450 κιλά και ισχύ που αγγίζει τους 18,7 ίππους.

Στην πράξη ο οδηγός μπορεί να καλύψει απόσταση έως 149 χιλιόμετρα και να πιάσει σε τελική τα 90χλμ./ώρα. Στοιχεία που καλύπτουν με μεγάλη άνεση τις καθημερινές ανάγκες χωρίς… ταλαιπωρία.

Να τονίσουμε πως οι μπαταρίες στα μοντέλα της Silence είναι αποσπώμενες, γεγονός που σημαίνει ότι ο οδηγός μπορεί να τις πάρει ακόμα και στο σπίτι ή το γραφείο για να τις φορτίσει.

Έκδοση για 16άχρονους

Από εκεί και πέρα, τους επόμενους μήνες θα δούμε και την μικρή έκδοση της κατηγορίας L6e, η οποία έχει τελική τα 45χλμ./ώρα, η άδεια είναι μοτοποδηλάτου ενώ θα μπορεί να το οδηγήσει και ανήλικος 16 ετών.

Η συγκεκριμένη έκδοση έχει 8 ίππους, το βάρος φτάνει τα 425 κιλά και η μία μπαταρία των 5,6kWh προσφέρει αυτονομία 125 χιλιόμετρα.

Πόσο κοστίζει;

Τα σημειώσουμε επίσης, πως τα μοντέλα της Silence διαθέτουν air conditionψηφιακή οθόνη αλλά και χώρο αποσκευών στο πίσω μέρος.

Η τιμή του δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, αλλά υπολογίζεται για την μεγάλη έκδοση κοντά στα 13.000 ευρώ (με την επιδότηση), ενώ το μικρό Silence (L6e) θα κυμαίνεται κοντά στα 8.000 – 9.000 ευρώ (με την επιδότηση).

Πριν το Πάσχα

Τα δύο πρώτα που αποκαλύπτουμε στο Newsauto είναι οχήματα προπαραγωγής, καθώς αυτά που θα δούμε στους δρόμους και θα παραδοθούν στους πελάτες τα αναμένουμε πριν από το Πάσχα.

newsauto.gr