Τέλος εποχής: Ο Τζεφ Μπέζος αποχωρεί από το «τιμόνι» της Amazon
1 year, 7 months ago
6

O ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon Τζεφ Μπέζος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τον ανώτατο εκτελεστικό ρόλο στην εταιρεία το τρίτο τρίμηνο του έτους. Στη θέση του θα αναλάβει ο σημερινός CEO της Amazon Web Services (AWS) Άντυ Τζάσσυ.

O 57χρονος Τζεφ Μπέζος, πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη αυτή τη στιγμή, θα διατηρήσει καθήκοντα εκτελεστικού προέδρου, με έμφαση στα «νέα προϊόντα και έγκαιρες πρωτοβουλίες».

Την ανακοίνωση των αλλαγών έκανε ο ίδιος ο Μπέζος με mail του προς τους εργαζόμενους, το οποίο αναρτήθηκε στο blog της εταιρείας.

«Αυτό το ταξίδι ξεκίνησε πριν από περίπου 27 χρόνια. Η Amazon ήταν μόνο μια ιδέα και δεν είχε όνομα. Η ερώτηση που δεχόμουν πιο συχνά εκείνη την εποχή ήταν: “Τι είναι το Διαδίκτυο;” Ευτυχώς, δεν χρειάστηκε να το εξηγήσω αυτό ξανά εδώ και πολύ καιρό.

Σήμερα, απασχολούμε 1,3 εκατομμύρια ταλαντούχους, αφοσιωμένους ανθρώπους, εξυπηρετούμε εκατοντάδες εκατομμύρια πελάτες και επιχειρήσεις, ενώ αναγνωριζόμαστε ευρέως ως μια από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες στον κόσμο

Πως έγινε αυτό; Εφευρετικότητα. Η εφευρετικότητα είναι η ρίζα της επιτυχίας μας» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή.

Μαζί με τις διοικητικές αλλαγές, η Amazon ανακοίνωσε και τα αποτελέσματα για το 4ο τρίμηνο του 2020.

Το τρίμηνο της Amazon ήταν το πρώτο που έσπασε το ορόσημο των 100 δισ. δολαρίων, φέρνοντας έσοδα 125,6 δισεκατομμυρίων έναντι αναμενόμενων 119,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τα κέρδη της εταιρείας ήταν 14,09 ανά μετοχή, σχεδόν διπλάσια από τα αναμενόμενα 7,23 δολάρια ανά μετοχή.