Τέλος στο «θρίλερ» του Tik Tok: Αγοραστής η Oracle με τις ευλογίες του Τραμπ
3 years, 8 months ago
6

Συμφωνία που θα δώσει στην Oracle μειοψηφικό πακέτο των διεθνών δραστηριοτήτων του TikTok, ανακοινώθηκε χθες το βράδυ, ενώ έγινε γνωστό ότι το deal πήρε την έγκριση του Ντόναλντ Τραμπ, γεγονός που θα επιτρέψει στη δημοφιλή πλατφόρμα να συνεχίσει να λειτουργεί στις ΗΠΑ.

Η εταιρεία λογισμικού ανακοίνωσε ότι πήρε 12,5% μερίδιο και ότι εφεξής γίνεται ο πάροχος τεχνολογίας cloud για την εφαρμογή.

Έως τώρα, η Microsoft φάνταζε ως το φαβορί όσον αφορά στην εξαγορά τμήματος του TikTok, μιας και έχει ανακοινώσει ότι αρχίζει να εξετάζει την εξαγορά των επιχειρήσεων της πλατφόρμας στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Αυστραλία και στη Νέα Ζηλανδία.

Η ByteDance, ωστόσο, αντιτίθεται στην πώληση περιουσιακών στοιχείων πέραν εκείνων στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Αυστραλία και στη Νέα Ζηλανδία, όπως δήλωσε μια ανώνυμη πηγή.

Σε δική του ανακοίνωση το βράδυ του Σαββάτου το TikTok επιβεβαίωσε την είδηση και πρόσθεσε ότι συνεργάζεται και με την Walmart για τη σύναψη μιας εμπορικής συμφωνίας.

«Και οι δυο εταιρείες θα συμμετάσχουν στον προ – IPO γύρο χρηματοδότησης του TikTok, με τον οποίο θα μπορούν να πάρουν σωρευτικό μερίδιο 20% της εταιρείας. Επίσης, θα διατηρήσουμε και θα επεκτείνουμε την έδρα του TikTok Global στις ΗΠΑ, ανοίγοντας 25.000 θέσεις εργασίας στη χώρα», αναφέρει η ανακοίνωση

Η Walmart επιβεβαίωσε ότι συμφώνησε να αποκτήσει μερίδιο 7,5% του TikTok Global.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο πρόεδρος Τραμπ είχε εκδώσει εκτελεστικό διάταγμα για την απαγόρευση του TikTok και του επίσης κινεζικού WeChat στις ΗΠΑ. Ωστόσο, χθες, όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους, δίνει στη συμφωνία με την Οracle τις ευλογίες του.

Πηγή: newmoney.gr