Αμερικανικά ΜΜΕ: «Θα εξαπολύσει ο Πούτιν την κολοσσιαία Αεροπορία της Ρωσίας πάνω από την Ουκρανία;» Έρχεται η ώρα για την πλήρη εμπλοκή της VVS στην σύγκρουση
11 months, 17 days ago
6

«Θα εξαπολύσει ο Πούτιν την κολοσσιαία Αεροπορία της Ρωσίας στην Ουκρανία;», διερωτάται το αμερικανικό περιοδικό Newsweek ενόψει της νέα φάσης στον πόλεμο στην Ουκρανία στην οποία έχει εισέλθει η σύγκρουση των δύο χωρών.

«Οι ΗΠΑ ανησυχούν ότι η ρωσική Αεροπορία μπορεί να αποδειχθεί   αποφασιστικός παράγοντας τόσο στην αντεπίθεση που προετοιμάζει το Κίεβο, όσο και σε ολόκληρη τη σύγκρουση στην Ουκρανία», αναφέρει η αμερικανική έκδοση.

«Η ρωσική Αεροπορία εξακολουθεί να είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο και περιλαμβάνει περίπου 900 μαχητικά αεροσκάφη και 120 βομβαρδιστικά, ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι της αναμενόμενης ουκρανικής αντεπίθεσης», λέει το Newsweek για να συνεχίσει:

«Οι Ρώσοι έχουν μια σχεδόν συντριπτική αεροπορική δύναμη που δεν έχουν ακόμη εμπλέξει στον πόλεμο», δήλωσε ο Dale Buckner, γενικός διευθυντής της διεθνούς εταιρείας ασφαλείας Global Guardian.

 «η Ρωσία όμως, εκτός των δυνάμεων πρώτης γραμμής, έχει και ένα πολύ μεγάλο στόλο μαχητικών και βομβαρδιστικών που διατηρεί σε εφεδρεία, 10 φορές στο μέγεθος της  ουκρανικής Αεροπορίας.

Έτσι υπάρχει ένας πραγματικός τακτικός κίνδυνος για τους Ουκρανούς στο έδαφος εάν δεν έχουν μια σωστή και πολυεπίπεδη αεράμυνα.

Είχαμε έναν πόλεμο φθοράς και τώρα που προχωράμε στην επόμενη φάση, ο πόλεμος έχει μετατραπεί σε ένα παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι:

Θα στείλει το ΝΑΤΟ συστήματα αεράμυνας ή όχι;  (σ.σ. στο σημείο να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε προχωρημένες συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση  για την παραχώρηση των δύο πυροβολαρχιών των συστημάτων S-300 στην Ουκρανία).

Θα φέρουν οι Ρώσοι τις πιο προηγμένες αεροπορικές πλατφόρμες τους και πόσο επιτυχημένες  μπορεί να είναι αυτές στην εξουδετέρωση της ουκρανικής  αντεπίθεσης;» διερωτάται ο ίδιος.

 

Αξιωματούχοι του Πενταγώνου λένε ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να απειληθεί, ειδικά εάν απελευθερωθούν πλήρως οι κανόνες εμπλοκής για τους Ρώσους πιλότους     για να επιτεθούν σε θέσεις στρατευμάτων και βασικούς στόχους πυροβολικού στο έδαφος και επιτρέψουν στον Πούτιν να χρησιμοποιήσει τα μαχητικά του για να αλλάξει την πορεία του πολέμου.

Μια ανάλυση τον περασμένο μήνα από τον Mark Cancian, ανώτερο σύμβουλο στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών (CSIS), σημείωσε ότι η Ουκρανία θα είναι σε θέση να υπερασπιστεί τις στρατιωτικές δυνάμεις της με τις υπόλοιπες αεράμυνες αλλά όχι τις πόλεις ή τις υποδομές της.

Ο Cancian είπε στο Newsweek ότι μέχρι στιγμής η Ρωσία απέφευγε τον κίνδυνο να εκεθε΄σει την Αεροπορία της πάνω από την Ουκρανία  και γι’ αυτό δεν περίμενε ότι η ρωσική Αεροπορία  θα εμπλεκόταν άμεσα στον ουρανό της Ουκρανίας. Ωστόσο, «καθώς οι Ουκρανοί εξαντλούνται σε αποθέματα οι πύραυλοί τους, δεν θα είναι σε θέση να καταρρίψουν κάθε πύραυλο κρουζ ή drone καμικάζι που έρχεται».

«Μακροπρόθεσμα, εάν οι Ουκρανοί δεν αποκτήσουν περισσότερα μέσα αεράμυνας, τότε νομίζω ότι σταδιακά οι Ρώσοι θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν την αεροπορική τους υπεροχή και να αποκτήσουν ένα αυξανόμενο πλεονέκτημα», είπε.

 

 

 

pronews.gr