Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: «Από την εξέταση δεν παρουσιάστηκε κάτι…» – Τι κατέθεσε παιδίατρος του «Καραμανδάνειου»
1 month, 1 day ago
6

Με την κατάθεση του παιδιάτρου Θανάση Φίλια που εξέτασε τη Τζωρτζίνα αμέσως μετά την εισαγωγή της στο «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο τον Απρίλιο του 2021, συνεχίστηκε η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για το θάνατο της 9χρονης κόρης της.

«Από την εξέταση δεν παρουσιάστηκε κάτι. Η μητέρα μου είπε πως ενώ κοιμόταν παρουσίασε κινήσεις άκρων, είχαν μελανιάσει ελαφρώς τα χείλη του και κράτησε περίπου πέντε λεπτά. Ανέφερε ότι υπήρχε και δεύτερο παρόμοιο επεισόδιο διαρκείας δυο δευτερολέπτων» είπε ο μάρτυρας.

Όπως είπε, ζήτησε να γίνουν εξετάσεις και την επόμενη ημέρα αφού επισκέφθηκε με άλλους γιατρούς το παιδί,  καταλήξανε ότι μπορεί να πάει στο σπίτι. Λίγο αργότερα ένας νοσηλευτής ανέφερε πως η μητέρα του ενημέρωσε πως το παιδί είχε κάνει εμετό κι έτσι αποφασίστηκε να μείνει το κοριτσάκι μέσα για παρακολούθηση.

Το Σάββατο το πρωί το κοριτσάκι φαινόταν καλά και όπως ανέφερε ο παιδίατρος έγινε ένας υπέρηχος, ο οποίος δεν είχε ευρήματα. «Κάναμε τον υπέρηχο και δε βρέθηκε κάτι, παρά μόνο ένα μη ειδικό εύρημα που συναντώνται συχνά σε παιδιά που περνούν μια ιωσούλα με κοιλιακό άλγος. Το απόγευμα του Σαββάτου ήταν μια χαρά το παιδί, είχε φάει ελαφρά. Κατά τις 10 το βράδυ με ενημέρωσαν ότι το παιδί ενώ κοιμόταν, ξύπνησε και παρουσίασε κοιλιακό άλγος με τάση για εμετό και βήχα. Είχε πτώση οξυγόνου. Του έβαλαν οξυγόνο και ανέβηκε αμέσως στο 98%, της έκαναν ένα κύκλο με εισπνεόμενα και έφυγε και ο βήχας. Δώσαμε αντιβίωση γιατί σκέφτηκα ήταν κάποια εισρόφηση».

Πρόεδρος: Πώς αποτυπώνονται οι σπασμοί σε ένα παιδί;

Μάρτυρας: Αρχικά συχνά φαίνεται νωχελικό. Από τη νευρολογική εξέταση μπορεί να μη φανεί κάτι. Το εγκεφαλογράφημα θα έχει ευρήματα. Κι αν δε δείξει το πρώτο θα δείξει αυτό που γίνεται σε ύπνωση. Η εξέταση cpk δείχνει ευρήματα, ανεβαίνουν τα επίπεδα.

Πρόεδρος: Θα φαινόταν σε άλλη εξέταση;

Μάρτυρας: Σε μια μαγνητική εγκεφάλου ίσως υπάρχουν ευρήματα.

Νωρίτερα, οι δικαστές έκαναν δεκτό το αίτημα του Αλέξη Κούγια και αποφάσισαν να διαβιβαστεί απόσπασμα της δήλωσης-μήνυσης του περί διαρροής της δικογραφίας στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τη διερεύνηση τυχόν αυτεπαγγέλτως και μη διωκόμενων αδικημάτων.