Δολοφονία στην Κω: Νέο βίντεο δείχνει την Αναστάζια και τον 32χρονο Μπαγκλαντεσιανό να βγαίνουν μαζί από το σπίτι Το έγκλημα έγινε έξω από το σπίτι του Μπαγκλαντεσιανού
11 months, 5 days ago
6

Ανατροπή στην υπόθεση της δολοφονίας της 27χρονης Αναστάζια από την Πολωνία φέρνει νέο βίντεο που εντόπισαν οι αστυνομικοί στο οποίο φαίνεται ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές και η κοπέλα να βγαίνουν από το σπίτι του πριν διαπραχθεί το έγκλημα.

Υπενθυμίζεται ότι αυτό είχε υποστηρίξει στην κατάθεσή του ο συγκάτοικος του 32χρονου, δηλαδή ότι έφυγαν από το σπίτι και έρχεται τώρα το νέο βίντεο που πιστοποιεί ότι ο φερόμενος ως δράστης και η 27χρονη έφυγαν από το σπίτι και το έγκλημα δεν έγινε μέσα στο σπίτι του 32χρονου από το Μπαγκλαντές αλλά σε εξωτερικό χώρο και πιθανότατα στο σημείο όπου βρέθηκε η σορός της άτυχης κοπέλας.

Σε… 92΄ λεπτά, ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές, βίασε και στραγγάλισε την 27χρονη Αναστάζια Πατρίσια Ρουμπίνσκα, αναφέρουν τα στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας Κω και τα μέλη κλιμακίου του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής.

Στις 20:38 το βράδυ της Δευτέρας 12 Ιουνίου 2023, ο 32χρονος φαίνεται από κάμερα ασφαλείας απέναντι σπιτιού, να μπαίνει στην οικία του μαζί με την 27χρονη Αναστάζια.

Δεν υπήρχε μέχρι σήμερα καμία αποτύπωση της άτυχης γυναίκας να βγαίνει από το συγκεκριμένο οίκημα, σε αντίθεση με τον 32χρονο Μπαγκλαντεσιανό, που φαίνεται στην ίδια κάμερα να βγαίνει από το σπίτι μετά τις 23:00 το ίδιο βράδυ.

Ο “Γκουλάμ”, ο συγκάτοικος του υπόπτου, από το Πακιστάν, επέστρεψε στο σπίτι στις 22:10. Στο σπίτι, υποστήριξε στους αστυνομικούς στην αρχική του κατάθεση την Τρίτη 13 Ιουνίου, δεν βρισκόταν ο συγκάτοικός του, ούτε όμως και κάποια κοπέλα κάτι που άλλαξε στις άλλες τρεις συμπληρωματικές καταθέσεις του.

Τι λέει ο “Γκουλάμ”

Ισχυρίστηκε επίσης, σε εκείνη την κατάθεση, ότι μετά τις 23:00 το βράδυ της Δευτέρας, άκουσε την μοτοσυκλέτα του 32χρονου από το Μπαγκλαντές να φεύγει από το σπίτι. Πράγματι οι αστυνομικοί διαπίστωσαν αυτή την έξοδο του υπόπτου. Ο άνδρας από το Πακιστάν, υποστήριξε επίσης ότι ο συγκάτοικός του επέστρεψε σπίτι τα ξημερώματα της Τρίτης, ενώ όπως είδε είχε πάνω του χώματα, στάχυα και χόρτα και τα παπούτσια του ήταν λασπωμένα.

Χθες το μεσημέρι, η συνέντευξη του “Γκουλάμ” προκάλεσε μια νέα αστυνομική προσέγγιση. Ο Πακιστανός είχε αλλάξει κάποια σημεία της αρχικής του κατάθεσης τηλεοπτικά, καθώς είπε ότι όταν επέστρεψε σπίτι είδε τον συγκάτοικό του και την κοπέλα να είναι εκεί και να πίνουν μπύρες, σε εμφανή κατάσταση μέθης.

Είπε επίσης πως απευθύνθηκε σε έντονο ύφος στον 32χρονο να φύγουν από το σπίτι μαζί με την κοπέλα, και πως μετά τις 23:00, άκουσε την μοτοσυκλέτα να φεύγει και με τους δύο μαζί, κάτι όμως που δεν διαπιστώνεται από τις κάμερες ασφαλείας του απέναντι σπιτιού που τους είχε “πιάσει” κατά την είσοδό τους.

Ο “Γκουλάμ” υποστήριξε στην τηλεοπτική του συνέντευξη, ότι είχε ξυπνήσει δύο φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας και δεν είχε δει στο σπίτι τον συγκάτοικό του, επικοινωνώντας μάλιστα μαζί του, αλλά το τηλέφωνο του 32χρονου ήταν κλειστό, όπως είπε. Κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής σύνδεσης, οι αστυνομικοί παρενέβησαν προκειμένου να μιλήσουν και πάλι στον άνδρα από το Πακιστάν, ο οποίος έχει βγει προσωρινά από το “κάδρο” των υπόπτων για συνέργεια στην ανθρωποκτονία της 27χρονης.

 pronews.gr

Οι αστυνομικοί δεν μπορούν να αποκλείσουν κατά τη διάρκεια της πρώτης κατάθεσης να ήταν υπό καθεστώς φόβου από τον 32χρονο Μπαγκλαντεσιανό ή να ήθελε να καλύψει τον συγκάτοικό του. Γνωρίζουν τις κινήσεις του, είναι υπό επιτήρηση, ενώ όπως λένε οι αστυνομικοί, ο Πακιστανός, δεν είχε προβεί σε καμία ανάληψη χρημάτων, ούτε είχε βγάλει κάποιο εισιτήριο για να διαφύγει, σε αντίθεση με όσα έκανε ο 32χρονος συγκάτοικός του.