Η ιστορία της τρανς πρώην νεοναζί που ασκεί μήνυση για δυσφορία φύλου
1 year, 9 months ago
6

Το Γραφείο Φυλακών των ΗΠΑ (BOP) επισπεύδει τις «χειρουργικές επεμβάσεις επιβεβαίωσης φύλου» μιας τρανς πρώην νεοναζί ληστή τράπεζας, αφού η τρόφιμος υπέβαλε μήνυση κατά της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ισχυριζόμενη ότι αρνήθηκε προηγούμενα αιτήματα για την επέμβαση.

  • Διαβάστε επίσης: Η σωστή ορολογία που πολλοί δεν γνωρίζουν για τη κοινότητα

Το 1997, η Donna Langan, γεννημένη ως Peter Kevin Langan, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη συν 35 χρόνια σε δύο ξεχωριστές δίκες για ληστεία δύο τραπεζών χρησιμοποιώντας πυροβόλα όπλα και «καταστροφικό μηχανισμό», επίθεση σε ομοσπονδιακούς αξιωματικούς και περαιτέρω κατηγορίες πυροβόλων όπλων, σύμφωνα με το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Οχάιο.

Η Λάνγκαν, 63 ετών, ήταν μέλος μιας μικρής, νεοναζιστικής ομάδας που ονομαζόταν «Aryan Republican Army» (ARA) με στόχο να διοχετεύσει χρήματα από τις τράπεζες που έκλεψε στην ARA, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

Η Λάνγκαν πέρασε περίπου δύο δεκαετίες σε μια φυλακή ανδρών προτού μεταφερθεί σε μια γυναικεία εγκατάσταση – το Ομοσπονδιακό Ιατρικό Κέντρο στο Κάρσγουελ του Τέξας – πριν από αρκετά χρόνια. Η Λάνγκαν είναι μία από τις λίγες τρανς τρόφιμες που μετέφεραν επιτυχώς τις φυλακές.

Τώρα, η BOP εργάζεται για να επιταχύνει τις επεμβάσεις επιβεβαίωσης φύλου της κρατούμενης με έναν χειρουργό στο Ντάλας του Τέξας, σύμφωνα με ομοσπονδιακά αρχεία.

 

Εξουθενωτική αγωνία

Η τρόφιμος «βιώνει εξουθενωτική αγωνία ως αποτέλεσμα σοβαρής και ανεπαρκώς αντιμετωπιζόμενης δυσφορίας φύλου», σύμφωνα με την αρχική καταγγελία που κατατέθηκε κατά της BOP τον Σεπτέμβριο του 2021.

Η καταγγελία αναφέρει ότι η Λάνγκαν γνώριζε «όταν ήταν τεσσάρων ετών» ότι «την είχαν αναγνωρίσει λάθος ως αγόρι» και «ολόκληρη η ζωή της Λάνγκαν διαμορφώθηκε από την αγωνιώδη ένταση μεταξύ της αμετάβλητης ταυτότητας φύλου της.

«Για να ανακουφίσει αυτή την ταλαιπωρία και τις άλλες βλάβες και κινδύνους βλάβης που αντιμετωπίζει ως αποτέλεσμα των διακρίσεων λόγω φύλου, αναζητούσε επί δεκαετίες, και τώρα αναζητά μέσω αυτής της καταγγελίας, χειρουργικές επεμβάσεις επιβεβαίωσης φύλου (εφεξής «GCS»), πιο επειγόντως. κολποπλαστική», αναφέρεται στην καταγγελία.

in.gr