Κούγιας: Πώς επιχείρησε να δικαιολογήσει τον αστυνομικό που πυροβόλησε τον 16χρονο
1 month, 30 days ago
6

Ο Αλέξης Κούγιας έχει αναλάβει την υπεράσπιση του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη στη Θεσσαλονίκη.

Για την επιλογή του να αναλάβει την υπεράσπιση του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά, Κώστα Φραγκούλη στη Θεσσαλονίκη μίλησε ο Αλέξης Κούγιας.

Ο γνωστός δικηγόρος, μιλώντας στον ANT1, είπε αρχικά ότι «η ανάληψη της υπερασπιστικής ευθύνης σε μια τέτοια υπόθεση είναι πολύ δύσκολο εγχείρημα».

«Για να αναλάβω τον αστυνομικό, είδα την προσωπικότητα αυτού», πρόσθεσε.

  • Διαβάστε επίσης: «Είναι νεκρό το άτομο»: Η επικοινωνία της ΔΙ.ΑΣ με το κέντρο επιχειρήσεων μετά τους πυροβολισμούς στον 16χρονο

Με πόσα χρόνια κάθειρξης κινδυνεύει ο αστυνομικός

«Ο εντολέας μου κατηγορείται για το πιο σοβαρό αδίκημα που προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας, αυτό της απόπειρας αφαίρεσης ανθρώπινης ζωής, που με τον παλιό Ποινικό Κώδικα τιμωρούνταν με τουλάχιστον 10 χρόνια φυλακή. Με τον καινούριο Ποινικό Κώδικα, ο εντολέας μου αντιμετωπίζει από την ποινή της φυλακίσεως ενός έτους μέχρι την ποινή της καθείρξεως 15 ετών», ανέφερε ο δικηγόρος.

Πώς προσπάθησε να τον δικαιολογήσει

«Είναι πολύ διαφορετικό να είναι ένα παιδί που περπατάει στο δρόμο και πάει στο σπίτι του και το πυροβολεί ένας αδίστακτος αστυνομικός και του λέει σταμάτα και αυτός δεν σταματάει και είναι εντελώς διαφορετικό ένα παιδί 16 ετών, το οποίο έχει πάει προηγουμένως σε ένα πρατήριο, του βάζει βενζίνη ένας φουκαράς που δουλεύει όλη τη νύχτα για 20 ευρώ και αυτό τον κοροϊδεύει με μια θρασύτητα, φεύγει, τα 20 ευρώ θα τα πληρώσει πιθανώς ο φουκαράς. Οι αστυνομικοί είναι εκεί για να εφαρμόσουν τον νόμο. Όταν λοιπόν κάποιος κλέβει με αυτόν τον τρόπο, έχουν την υποχρέωση να τον συλλάβουν», είπε ο Αλέξης Κούγιας.

Σε ερώτηση για το γιατί πυροβόλησε ο αστυνομικός, ο Αλέξης Κούγιας υποστήριξε: «Με τη μηχανή με 140-150 χιλιόμετρα, ο εντολέας μου που ήταν συνεπιβάτης, προσπαθεί να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο. Εκεί έγινε και το λάθος».

Στη συνέχεια αναρωτήθηκε: «Αν ο άνθρωπος αυτός, πήγε έκλεψε τη βενζίνη και πήγαινε να κάνει μία ληστεία, ήταν ένας επικίνδυνος κακοποιός, δεν έπρεπε να αποτρέψουν αυτή την πράξη;».

in.gr