Λευκό τιγράκι: Ευθανασία προτείνουν οι κτηνίατροι
11 months, 22 days ago
6

Σύμφωνα με τους κτηνίατρους η κατάλληλη λύση για τη «Χασίγια» είναι να υποβληθεί άμεσα σε ευθανασία.

Άσχημα νέα για το λευκό τιγράκι που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε κάδο έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο με τη 12μελη ομάδα των κτηνιάτρων που το ανέλαβαν υπό τον συντονισμό του ΥΠΕΝ να προτείνουν την ευθανασία του ζώου καθώς η κατάσταση της υγείας του δεν παρουσιάζει κανένα ίχνος βελτίωσης.

Αναλυτικά η ανάρτηση της ΜΚΟ «Νέμεσις»: 

«Όλοι μας είμαστε σοκαρισμένοι και βαθύτατα λυπημένοι.

– Επικοινωνήσαμε τώρα με τον Νίκο Μπόκαρη ,το στέλεχος της Διεύθυνσης Δασών στον οποίο έχει ανατεθεί από μεριάς ΥΠΕΝ ο χειρισμός της υπόθεσης της Χασίγια.

– Έχουν ήδη ενημερωθεί με το πόρισμα των 12 κτηνιάτρων οι αρμόδιοι υπουργοί ΥΠΕΝ, ΥΠΕΣ και ΥΠΑΑΤ ,όπως και η αρμόδια Αντεισαγγελέας του ΑΠ.

– Μέλημα όλων αυτή τη δύσκολη στιγμή είναι να μην υποφέρει άλλο η Χασίγια .

– Χαρακτηριστικά ο κ.Μποκαρης μας είπε. ”Με 33 κατάγματα σε όλο της το κορμάκι, κάθε ανάσα της είναι ένας αφόρητος πόνος”. Η λύτρωση της Χασίγια από το μαρτύριό της πρέπει να γίνει “χθες”. Εγωκεντρικές και ανεύθυνες απόψεις δεν χωρούν σε ένα πραγματικό φιλόζωο.

– Η πρόταση του κ.Μπόκαρη θα είναι να αφαιρεθεί στη συνέχεια από το τμήμα της Κτηνιατρικής Σχολής Θεσσαλίας η λάμα η το καρφί που υπάρχει στο πόδι της, μήπως μπορέσουν να εξάγουν συμπεράσματα για το ποιοι είναι πίσω από αυτή τη τραγική ιστορία της Χασίγια.

– Συμφώνησε επίσης ο αρμόδιος του ΥΠΕΝ ,ότι η παρακαταθήκη που μας αφήνει η μικρή τίγρης, είναι να βρεθούν οι εγκληματίες και να παταχθεί το παράνομο εμπόριο άγριας κ ήμερης ζωής στη χώρα μας.

– Εκεί πρέπει να εστιάσουμε πλέον οι πάντες χάριν αυτής της ψυχής,που υπέφερε τα πάνδεινα από τους αδίστακτους έμπορους.

– Πληροφορούμαστε, ότι γίνεται πολύ κουβέντα στο διαδίκτυο για το αν υπέστη ή όχι ανακοπή/ες το νεαρό ζώο. Ναι υπέστη,όπως και ο κ.Μποκαρης μόλις μας επιβεβαίωσε αλλά και ο γιατρός μας στη 12 μελή.

– Αλλά τι σημασία έχει αλήθεια αν υπέστη ή όχι; Θλιβόμαστε πραγματικά για το επίπεδο που διεξάγεται αυτή η συζήτηση στο διαδίκτυο.

– Αλλού θα έπρεπε όλοι μας να εστιάσουμε τον προβληματισμό μας».