Πρώτη φορά στο «φως»: Η απιστία του Δασκαλάκη και η 4η εγκυμοσύνη της Πισπιρίγκου – “Γι’αυτό φτάσαμε ως εδώ”
1 year, 15 days ago
6

Ενώπιον δικαστών και ενόρκων βρέθηκε για πρώτη φορά ο Μάνος Δασκαλάκης αποκαλύπτοντας το κίνητρο της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ο ίδιος, έναν χρόνο ακριβώς μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας με κεταμίνη, έδωσε το κίνητρο που οδήγησε την εν διαστάσει πλέον σύζυγό του στο εδώλιο της κατηγορουμένης με δύο βαριές κατηγορίες:

 

Ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας για το μεγαλύτερο παιδί τους, την 9χρονη Τζωρτζίνα.

 

«Ήθελε να με τιμωρήσει, να με εκδικηθεί, γιατί ήμουν ανένδοτος να γυρίσω πίσω…», ισχυρίστηκε ο Μάνος Δασκαλάκης. Μπήκε στη δικαστική αίθουσα αρκετή ώρα πριν εμφανιστεί η κατηγορουμένη. Εκείνος μιλούσε με τη δασκάλα της Τζωρτζίνας όταν οι 4 αστυνομικοί έφεραν την Ρούλα Πισπιρίγκου. Δεν την κοίταξε ούτε μία στιγμή… όπως και εκείνη. Την πλησίασαν η μητέρα, η αδερφή της και της μίλησαν.

Ο Μάνος Δασκαλάκης ανέβηκε στο βήμα λέγοντας «…πρέπει να σας περιγράψω μία ζωή…» και άρχισε την κατάθεσή του, που είχε πολλές αποκαλύψεις αλλά και αποκάλυψη γεγονότων για πρώτη φορά.

 

Η… απιστία του Μάνου Δασκαλάκη

Μέχρι στιγμής αυτό που είχε αποκαλυφθεί στις αρχές και από τους δύο πρώην συζύγους ήταν η απιστία της κατηγορουμένης. Ήταν λίγο πριν τον θάνατο της Ίριδας με τον Μάνο Δασκαλάκη να τη χαστουκίζει μάλιστα, «…έγινε μόνο μία φορά το χαστούκι», είπε στο δικαστήριο.

 

Στην πραγματικότητα όμως, ο Μάνος Δασκαλάκης ήταν εκείνος που απάτησε πρώτος την σύζυγό του. Το 2018, ένα χρόνο πριν πεθάνει η Μαλένα.

«Πως ήταν οι σχέσεις σας με την κατηγορουμένη εκείνη την εποχή;», τον ρωτά η Εισαγγελέας. «Ήταν πάρα πολύ καλές», απαντά εκείνος συμπληρώνοντας ότι αυτό που έκανε ήταν «ένα λάθος».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου τον κοιτά για πρώτη φορά, χαμογελάει ειρωνικά και κουνάει το κεφάλι της. Κρατά σημειώσεις και κάνει νόημα στον Αλέξη Κούγια. Δείχνει αγανακτισμένη με όσα ακούει.

«Με συγχώρεσε και με δέχτηκε πίσω. Της είπα ότι αν συμβεί κάτι αντίστοιχο σε αυτή, εγώ δεν θα το συγχωρήσω…», ισχυρίστηκε ο Μάνος Δασκαλάκης. Δύο χρόνια μετά, ανακαλύπτει τη δική της απιστία με… γνωστό του, όπως είπε.

Πισπιρίγκου – Δασκαλάκης: Το ραντεβού για το διαζύγιο που δεν έγινε ποτέ

Το άγνωστο περιστατικό που αποκάλυψε ο Μάνος Δασκαλάκης στη δίκη ήταν το ραντεβού σε δικηγόρους λίγες ημέρες μετά τον θάνατο της Ίριδας.

Στις 6 Απριλίου του 2021, ο Μάνος Δασκαλάκης επικοινωνεί με τον δικηγόρο Πατρών, Σπύρο Σοβαρτζιώτη, προκειμένου να εκδοθεί, όπως του λέει, συναινετικό διαζύγιο με την κατηγορουμένη. Τον ενημερώνει ότι έχουν χάσει δύο παιδιά και ότι έχουν ένα τρίτο παιδί το οποίο είναι υγιές. Το ραντεβού ορίζεται για τις 8 Απριλίου 2021 αλλά δεν γίνεται ποτέ. Είναι η ημέρα που η Τζωρτζίνα μπαίνει στο νοσοκομείο «γιατί είχε μια βόμβα στην πλάτη», όπως είπε η κατηγορουμένη στον Μάνο Δασκαλάκη τηλεφωνικά.

Την επόμενη ημέρα, 9 Απριλίου, ο Μάνος Δασκαλάκης ζητά να επικοινωνήσει ο δικηγόρος του με τον δικηγόρο της Ρούλας Πισπιρίγκου, γιατί δεν τον αφήνει να πάει στο νοσοκομείο να δει το παιδί. Ο δικηγόρος του επικοινωνεί με τον δικηγόρο της κατηγορουμένης και δίνεται το ok για να δει το παιδί στο νοσοκομείο.

«Για το πρώτο επεισόδιο της Τζωρτζίνας, το έκανε για να με τιμωρήσει. Στις 8 Απριλίου, είχαμε ραντεβού στους δικηγόρους για το διαζύγιο. Δεν έγινε γιατί μπήκε στο νοσοκομείο το παιδί. Το έκανε γιατί ήμουν ανένδοτος, για να γυρίσω». Αυτό που του έκανε εντύπωση όπως είπε ήταν ότι μιλούσε στο παιδί και εκείνο κοιτούσε τη μητέρα του. «Αυτό με παραξένεψε, γιατί η Τζωρτζίνα μου είχε τεράστια αδυναμία», συμπλήρωσε ο Μάνος Δασκαλάκης.

enimerotiko.gr