Θεσσαλονίκη: Άφαντος ο Αλβανός που δολοφόνησε τον ομοεθνή του μέρα μεσημέρι στον δρόμο – Άγνωστη η αιτία του θανάσιμου καβγά Ο δράστης είναι σεσημασμένος και επικίνδυνος κακοποιός – Πώς συνδέονταν με το θύμα;
9 months, 13 days ago
6

Ακόμα αναζητείται από την ελληνική αστυνομία ο Αλβανός που πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 50χρονο ομοεθνή του, στην περιοχή της Ανάληψης, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Ένα περιστατικό το οποίο καταγράφηκε σε βίντεο από κάμερα βενζινάδικου.

 

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε χτες για να ανακαλύψουν οι αρχές πως πρόκειται για σεσημασμένο και επικίνδυνο κακοποιό.

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε στις 12.35 έξω από πρατήριο υγρών καυσίμων επί της οδού Σόλωνος 51 και μπροστά στα μάτια περαστικών. Σύμφωνα με μαρτυρίες, δράστης και θύμα φέρεται πως γνωρίζονταν και λίγη ώρα πριν τη δολοφονία κάθονταν μαζί σε κατάστημα εστίασης της περιοχής.

Μόλις ο 50χρονος σταμάτησε με το αυτοκίνητό του στο πρατήριο υγρών καυσίμων ο δράστης τον ακολούθησε με το μαύρο όχημα που οδηγούσε και σταμάτησε ακριβώς δίπλα του, χωρίς να βγει έξω. Οι δύο άντρες ξεκίνησαν να μαλώνουν και το θύμα πλησίασε προς το μέρος του δολοφόνου του.

Στο σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας του πρατηρίου, διακρίνεται η στιγμή που ο 50χρονος πλησιάζει τον δράστη και επιχειρεί να τον χτυπήσει από το παράθυρο του συνοδηγού και τότε ο δεύτερος τον πυροβολεί – μέσα από το αυτοκίνητο – και τον τραυματίζει θανάσιμα.

Το θύμα, σύμφωνα με πληροφορίες, δέχθηκε τουλάχιστον τρεις σφαίρες στον ώμο και το στήθος και λίγη ώρα αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.

Μόλις ο 50χρονος σωριάστηκε στην άσφαλτο, ο δράστης πάτησε γκάζι και τράπηκε σε φυγή με το αυτοκίνητό του και έκτοτε αναζητείται από τους αστυνομικούς.

Η ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε να ταυτοποιήσει τον δράστη από την πινακίδα του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε. Η εύκολη ταυτοποίηση λόγω των πινακίδων δείχνει πως το έγκλημα δεν ήταν προμελετημένο και προέκυψε κατόπιν ξαφνικής κλιμάκωσης μεταξύ των δύο αντρών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πρόκειται για άνδρα από την Αλβανία που στο παρελθόν έχει απασχολήσει τις Αρχές για ποινικά αδικήματα. Η έρευνα για τον εντοπισμό του βρίσκεται σε εξέλιξη, ωστόσο μέχρι και αυτή την ώρα παραμένει άφαντος.

Πάντως και το παρελθόν του θύματος δημιουργεί ερωτηματικά, καθώς γνωρίζονταν με τον δράστη και κάτι πρέπει να υπήρχε που να τους συνέδεε,

Προανάκριση διενεργείται από το τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο δράστες και θύμα να είχαν οικονομικές διάφορες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βασικά, αυτό που αναζητούν οι αστυνομικοί είναι η αιτία που οδήγησε στον καβγά που και αυτός με τη σειρά του οδήγησε σε μία τόσο αιματηρή κατάληξη.