Eurobasket: «Άλωσε» τη Γερμανία και προκρίθηκε σε ακόμα ένα τελικό η τρομερή Ισπανία
1 year, 7 months ago
6

Επικράτησε με 96-91 και έκλεισε θέση για τον τελικό κόντρα στη Γαλλία

Σε ένα ντέρμπι με πολλές διακυμάνσεις στο σκορ η τρομερή Ισπανία με το χειρότερο ρόστερ της τελευταίας 20ετίας πήρε μια ακόμη πανηγυρική πρόκριση σε τελικό Ευρωμπάσκετ πετώντας εκτός την οικοδέσποινα Γερμανία επικρατώντας με 96-91. Τρομερή εμφάνιση από τον Λορέντζο Μπράουν με 29 πόντους και 6 ασίστ, κομβικός στην τελευταία περίοδο ο Ουσμάν Γκαρούμπα. Από πλευράς Γερμανών ο Ντένις Σρέντερ δεν έφτασε για την πρόκριση παρά τους 30 πόντους και τις 8 ασίστ που μοίρασε.

Σε ένα ματς για γερά νεύρα οι Ισπανοί ήταν αυτοί που πανηγύρισαν ακόμη μια πρόκριση σε τελικό και εξασφάλισαν ακόμη ένα μετάλλιο για την ήδη πλούσια συλλογή τους.

Ο αγώνας ήταν ντέρμπι, οι εναλλαγές στο σκορ συνεχείς και παρά το γεγονός πως η «φούρια ρόχα» βρέθηκε στο -10 στα τέλη της τρίτης περιόδου δεν «μάσησε», γύρισε γρήγορα την εις βάρος της κατάσταση και προκρίθηκε δίκαια στον μεγάλο τελικό της Κυριακής όπου την περιμένει η Γαλλία.

Κορυφαίος για τους νικητές ο Λορέντζο Μπράουν με 29 πόντους και 6 ασίστ, ενώ από πλευράς ηττημένων ξεχώρισε ο Ντένις Σρέντερ με 30 πόντους και 8 ασίστ.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-27, 51-46, 71-65, 91-96

pronews.gr