«Αν χάσει η Ρωσία, θα χάσει ο πλανήτης»: Ο Πούτιν πετάει έξω τους αποικιοκράτες από την Αφρική – ΒΙΝΤΕΟ
9 months, 9 days ago
6

Τι είπε ο εγγονός του De Gaulle! Σχεδόν 50 χώρες συμμετέχουν στην σύνοδο κορυφής Ρωσίας-Αφρικής

Η αφρικανική ήπειρος αναδεικνύεται ως ένας από τους βασικούς παίκτες σε έναν νέο πολυπολικό κόσμο και η Ρωσία θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να την βοηθήσει να ευημερήσει, δήλωσε την Τετάρτη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, με την Ρωσία να αναλαμβάνει πλέον ηγετικό ρόλο στον πλανήτη!!!

Σε χαιρετισμό προς τους συμμετέχοντες στο Οικονομικό και Ανθρωπιστικό Φόρουμ Ρωσίας-Αφρικής στην Αγία Πετρούπολη στις 27-28 Ιουλίου, ο Πούτιν σημείωσε ότι η Μόσχα αποδίδει μεγάλη σημασία στην συνεργασία με τα αφρικανικά κράτη. Η Μόσχα θέλει να επεκτείνει περαιτέρω το εμπόριο και τις επενδύσεις, καθώς και να βοηθήσει στη μείωση της φτώχειας, την εκπαίδευση του προσωπικού και την επισιτιστική ασφάλεια.

Ο Πούτιν είπε επίσης:

“Η Ρωσία υποστηρίζει τις φιλοδοξίες των αφρικανικών κρατών να επιτύχουν σταθερότητα και πρόοδο στους κοινωνικούς και οικονομικούς τομείς. Είναι σημαντικό ότι η συνεργασία μας με την Αφρική έχει φτάσει σε νέο επίπεδο τα τελευταία χρόνια.”

 

Ο Ρώσος Πρόεδρος πρόσθεσε ότι η Αφρική γίνεται ολοένα και πιο ενεργός παίκτης στον αναδυόμενο πολυπολικό κόσμο και εξέφρασε τηn βεβαιότητα ότι το φόρουμ θα «δώσει επιπλέον ώθηση στη μακροπρόθεσμη συνεργασία μεταξύ της ηπείρου και της Μόσχας».

Σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχους, 49 αφρικανικές αντιπροσωπείες θα παραστούν στο φόρουμ, με 17 χώρες να εκπροσωπούνται από αρχηγούς κρατών.

 

 

Ο επικεφαλής της γραμματείας του φόρουμ, Όλεγκ Οζέροφ, δήλωσε την Τρίτη ότι θα πρέπει να υπογραφεί ένα “πολύ σταθερό πακέτο συμφωνιών” στο φόρουμ, συμπεριλαμβανομένων εκείνων για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, την πρόληψη κατά των όπλων στο διάστημα και την διεθνή ασφάλεια, καθώς και ένα κοινό σχέδιο δράσης για το 2023-2026. Επίσης υπό συζήτηση είναι το θέμα της προμήθειας ρωσικών σιτηρών και λιπασμάτων στην Αφρική μετά την αποχώρηση της Ρωσίας από την συμφωνία για τα σιτηρά, είπε ο Οζέροφ.

Ωστόσο, ο γραμματέας Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ υποστήριξε την Τρίτη ότι οι δυτικές χώρες, ιδιαίτερα οι ΗΠΑ και η Γαλλία, ασκούν «άνευ προηγουμένου πίεση» στις αφρικανικές χώρες για να τις εμποδίσουν να παρευρεθούν στο φόρουμ.

Παρέμβαση έχει κάνει από την Γαλλία ο εγγονός του προέδρου-συμβόλου της Γαλλίας, Charles de Gaulle, Pierre, σύμβουλος στρατηγικής και εταιρικών οικονομικών, αναγνωρίζοντας την απόλυτη άνοδο της Ρωσίας και λέγοντας πως «Αν χάσει η Ρωσία, θα χάσει ο πλανήτης»:

 

 

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-SPUTNIK POOL