Έλον Μασκ: Ουκρανός διοικητής πεζοναυτών που έχει εγκλωβιστεί στο Azovstal του ζήτησε βοήθεια για την εκκένωση του εργοστασίου
4 days ago
6

Μήνυμα στον νέο ιδιοκτήτη του Twitter, Έλον Μασκ έστειλε Ουκρανός διοικητής πεζοναυτών μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας.

Ένας Ουκρανός διοικητής πεζοναυτών, που έχει καταφύγει μαζί με άλλους μαχητές στη χαλυβουργία Azovstal στη Μαριούπολη, απηύθυνε προσωπική έκκληση στον Έλον Μασκ να τους βοηθήσει να φύγουν με ασφάλεια από τη νότια πόλη – λιμάνι που πολιορκείται εδώ και εβδομάδες από τους Ρώσους.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Σέρχιι Βολίνα: «Οι άνθρωποι λένε ότι έρχεστε από έναν άλλο πλανήτη για να διδάξετε στους ανθρώπους να πιστεύουν στο αδύνατο.

«Οι πλανήτες μας είναι ο ένας δίπλα στον άλλο, καθώς ζω εκεί όπου είναι σχεδόν αδύνατο να επιβιώσεις. Βοηθήστε μας να βγούμε από το Azovstal σε μια χώρα μεσολαβητή. Αν όχι εσύ, τότε ποιος; Δώσε μου ένα στοιχείο».

Η ανάρτηση στο Twitter

 

Σε μια ξεχωριστή ανάρτηση στο Facebook, o Βολίνα χαρακτήρισε τον Μασκ ως «υπεράνθρωπο», ζητώντας του να βοηθήσει με την εκκένωση σε «μια τρίτη χώρα».

Εκατοντάδες πεζοναύτες – καθώς και μέλη του νεοναζιστικού Τάγματος Αζόφ, μέλη της Εθνοφρουράς και συνοριοφύλακες – είναι οι τελευταίοι Ουκρανοί στρατιώτες που εξακολουθούν να βρίσκονται στο Azovstal.

Ο Μασκ δεν έχει μέχρι στιγμής σχολιάσει την έκκληση του διοικητή των πεζοναυτών. 

Όλες οι προσπάθειες εκκένωσης των Ουκρανών στρατιωτών, πολλοί από τους οποίους είναι σοβαρά τραυματισμένοι, έχουν μέχρι στιγμής αποβεί άκαρπες. Ωστόσο, εκατοντάδες πολίτες έχουν επιτραπεί να εγκαταλείψουν την περιοχή τις τελευταίες ημέρες.

in.gr