«Είναι ασφαλέστερο από το να πετάς ελικόπτερο»: Τι έλεγε ο CEO της OceanGate στην προσπάθειά του να πείσει μεγιστάνα να μπει στο Titan
2 months, 29 days ago
6

Ο μεγιστάνας επενδυτής Τζέι Μπλουμ αποκάλυψε ότι απέρριψε την πρόταση της OceanGate ώστε να μπει στο μοιραίο βαθυσκάφος Titan που εξαϋλώθηκε στα βάθη του Ατλαντικού κατά τη διάρκεια κατάδυσής του στο ναυάγιο του Τιτανικού.

Όπως αποκάλυψε μέσω ανάρτησής του στο Facebook, ο Μπλουμ αρνήθηκε την τελευταία στιγμή δύο εισιτήρια για τον ίδιο και τον γιο του με τον CEO της εταιρείας Στόκτον Ρας, παρά την έκπτωση 100.000 δολαρίων που εκείνος του προσέφερε.

«Τον Φεβρουάριο, ο Στόκτον ζήτησε από εμένα και τον γιο μου, τον Σον, να πάμε μαζί του στην κατάδυση στον Τιτανικό, που θα γινόταν τον Μάιο. Και οι δύο καταδύσεις του Μαΐου αναβλήθηκαν λόγω καιρού μέχρι της 18 Ιουνίου, ημερομηνία που έγινε το ταξίδι», αναφέρει στην ανάρτησή του δημοσιεύοντας μηνύματα που αντάλαξε με τον Ρας.

«Είναι ασφαλέστερο από το να πετάς ελικόπτερο»

«Ο Στόκτον μου είπε “αν και προφανώς υπάρχει κίνδυνος, είναι πολύ πιο ασφαλές από το να πετάς με ελικόπτερο ή ακόμα και από την κατάδυση. Δεν έχει υπάρξει ούτε ένας τραυματισμός εδώ και 35 χρόνια σε μη στρατιωτικό υποβρύχιο”. Είμαι βέβαιος ότι πίστευε πραγματικά αυτά που έλεγε. Αλλά έκανε μεγάλο λάθος. Πίστευε με πάθος σε αυτό που έκανε», επισήμανε.

Ο Τζέι Μπλουμ τελικά ενημέρωσε τον Στόκτον ότι λόγω του προγραμματισμού του, δεν θα μπορούσε να κάνει το ταξίδι μέχρι τον επόμενο χρόνο. «Οι θέσεις μας πήγαν στον Σαχζάντα Νταγούντ και στον 19χρονο γιο του, Σουλεμάν Νταγούντ», είπε.