Αλεξάνδρα Ούστα για metoo: «Δεν περνούσαμε καλά, περιμέναμε στωικά να τελειώσει η σεζόν»
27 days ago
6

«Ήταν συνειδητή μου επιλογή να στηρίξω τις κοπέλες και εμπιστεύομαι την δικαιοσύνη», λέει η ηθοποιός για τη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη

Αλεξάνδρα Ούστα μίλησε στο περιοδικό «Εγώ» και αναφέρθηκε στην πιο δύσκολη θεατρική της συνεργασία μέχρι σήμερα αλλά και τον προφυλακισμένο συνάδελφο της, Πέτρο Φιλιππίδη. Με αφορμή το metoo η ηθοποιός ρωτήθηκε αν έχει τύχει ποτέ να αποχωρήσει από δουλειά, λόγω κακής συμπεριφοράς συναδέλφου.

«Όχι δεν το έχω κάνει. Υπήρχαν φορές που είχα πρόβλημα, αλλά δεν το άφηνα να με επηρεάσει. Υπήρχαν συνάδελφοι που δεν περνούσαμε καλά και απλά περιμέναμε στωικά να περάσει η σεζόν. Μετά όμως, ήμουν πιο υποψιασμένη για την επόμενη φορά», είπε η ηθοποιός.

Στο αν έχει η ίδια βιώσει λεκτική βία ή κακοποιητική συμπεριφορά η Αλεξάνδρα Ούστα απαντά: «Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, οι περισσότεροι έχουμε αντιμετωπίσει τέτοιες συμπεριφορές. Τη στιγμή που συνέβη, θεώρησα ότι έτσι είναι τα πράγματα. Τώρα όμως, αυτό δεν πρέπει να γίνεται. Οφείλουμε να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και να μην υπάρχει καμία μορφή βίας. Αυτό διεκδικούμε. Το θέμα είναι να μάθουμε να διακρίνουμε το πότε ο άλλος μας κάνει «σκουπίδι» και εισβάλλει στον προσωπικό μας χώρο. Αυτό οφείλει να σταματήσει».

Τέλος η ηθοποιός αναφέρθηκε και στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη καθώς βρέθηκε στο πλευρό των γυναικών που τον κατήγγειλαν: «Όλο αυτό που συνέβη τον τελευταίο έναν χρόνο, με τις καταγγελίες, είναι σαν μπούσουλας για το ποιες είναι οι απαγορευτικές συμπεριφορές και οι εν δυνάμει θύτες να μην μπαίνουν στην διαδικασία να προβούν σε αυτές. Όσον αφορά τη δίκη, ήταν συνειδητή μου επιλογή να στηρίξω τις κοπέλες και εμπιστεύομαι την δικαιοσύνη. Είμαστε μαζί με τα θύματα».