Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Η σχέση μου με την δουλειά είναι ερωτική – Έχω κάνει δοκιμαστικό για τον Τιτανικό
1 year, 6 months ago
6

Καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» βρέθηκε την Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης.

Ο γνωστός ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος, ο οποίος επέστρεψε στην μικρή οθόνη με την σειρά του,«Maestro», αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αντίδραση των τηλεοπτικών σταθμών στην αρχή της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας, ενώ μίλησε και για τις ακρότητες των σεναρίων του.

«Φυσικά υπήρξαν στην αρχή πολλές αρνήσεις από τα κανάλια, και αμφισβήτηση, και άρνηση. “Από πού και ως πού θα κάνεις εσύ δική σου δουλειά;” μου έλεγαν. Δεν επηρεάστηκα γιατί είχα όλη την ορμή και το πείσμα. Όταν είσαι 24 ετών και κάνεις αυτό που αγαπάς νιώθεις ότι έχεις πιάσει τον κόσμο! Είχα ταχύτητα, αυτό που έχουν όλα τα νέα παιδιά», ανέφερε αρχικά ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης.

Και πρόσθεσε: «Όλοι έχουμε τα θέματα μας. Ξέρεις κανέναν που να γράφει σενάρια και να μην έχει; Τώρα λόγω ηλικίας είναι καλύτερα τα πράγματα, ωριμάζουμε. Ένα κομμάτι μας έχει ηρεμήσει, συνειδητοποιήσει κάποια πράγματα. Η πρώτη μου δουλειά στην τηλεόραση ήταν στους Φρουρούς της Αχαϊας αν και οι Απαράδεκτοι προβλήθηκαν πρώτοι! Σαν γυρίσματα δηλαδή έκανα ήδη έναν χρόνο στους Φρουρούς της Αχαϊας απλά ζήτησαν στους Απαράδεκτους έναν πιτσιρικά από το διπλανό πλατό».

«Μέσα από όλες αυτές τις σεναριακές ακρότητες, αυτό που δεν καταλάβαινα τότε, ήταν πως ναι μεν λειτουργούσαν σαν ένα όχημα προκειμένου να πω κάποια πράγματα. Πάντα από πίσω υπήρχαν και κοινωνικά θέματα. Μπορεί να μέναμε στο κομμάτι της μάνας και της κόρης ή στη «διαμάχη» με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη για το παιδί. Όμως δεν καταλάβαινα την ακρότητα τόσο πολύ όταν την έφτιαχνα. Πιο πολύ θα έλεγα ότι υπήρχαν κάποιες στιγμές μια νεανική αφέλεια», συμπλήρωσε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης υπογράμμισε: «Η σχέση μου με την δουλειά μου ήταν λίγο ερωτική πάντα. Όχι μόνο για μένα, νομίζω όλοι όσοι κάνουν αυτή την δουλειά».

Στην συνέντευξή του ο ηθοποιός αποκάλυψε μάλιστα ότι είχε κάνει δοκιμαστικό για τον «Τιτανικό». «Παίξαμε μια σκηνή με έναν ηθοποιό, αλλά δεν μου έλεγε για ποια ταινία είναι. Μου είπε ότι είναι για ένα πολύ γνωστό πλοίο που βυθίστηκε. Μετά από δύο χρόνια που είδα την ταινία λέω… «Άι στο δι@@λο! Αυτό θα έκανα;».

Για την τελευταία του ταινία «Ένας άλλος κόσμος» ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης τόνισε: «Πήρε διανομή στο εξωτερικό και άρχισα να ταξιδεύω. Όταν πήγα στην Αμερική ήρθαν ατζέντηδες και άνθρωποι και εγώ ήθελα να κατεβάσω ρολά από τα πάντα, ήθελα να μην δουλεύω, ήθελα να φύγω. Είχα κουραστεί πάρα πολύ. Έπαθα burn out. Πήρα αεροπλάνο και έφυγα τρέχοντας. Είχα Έλληνες φίλους στην Αμερική και απέκτησα εκεί μια ζωή. Παράλληλα έγραφα και πήγαινα βόλτες, ήμουν ήρεμος. Δεν ήθελα να δουλέψω. Έγραψα μια ταινία αλλά δεν γυρίστηκε γιατί ήρθε η πανδημία».