Γιώργος Χειμωνέτος: Η δικαστική μάχη για να πάρει πίσω το πατρικό του που έχασε σε πλειστηριασμό
1 month, 15 days ago
6

Η περιπέτειά του ξεκίνησε το 2013 και στις 8 Απριλίου εκδικάζεται η υπόθεσή του

Δικαστικό αγώνα για να πάρει το σπίτι που έχασε σε πλειστηριασμό στη Ρόδο δίνει από το 2013 ο Γιώργος Χειμωνέτος. Ο Ολυμπιονίκης της ποδηλασίας μίλησε στην εφημερίδα «Espresso» και αποκάλυψε τι προσδοκά από τη νομική μάχη που θα δώσει αυτή την Παρασκευή 8 Απριλίου, στο Εφετείο Δωδεκανήσου.

«Είμαι πολύ ταλαιπωρημένος, ηθικά και οικονομικά, και περιμένω επιτέλους να δικαιωθώ από το δικαστήριο έστω και ύστερα από εννιά χρόνια. Είχα πάρει ένα δάνειο από μία ισπανική τράπεζα, η οποία εξειδικευόταν στη χρηματοδότηση κατοικιών. Όμως, με τη γενικευμένη οικονομική κρίση που άρχισε το 2008, όπως πάρα πολύς κόσμος έτσι κι εγώ παρουσίασα αδυναμία ως προς την αποπληρωμή του αφού κάποιες επιχειρηματικές δραστηριότητές μου δεν πήγαν καλά. Όταν ήρθα σε επικοινωνία με τους ιθύνοντες της τράπεζας, δυστυχώς ήταν αρνητικοί σε οποιαδήποτε διευκόλυνση. Η μόνη επιλογή που μου δόθηκε ήταν να τους πληρώσω ως προκαταβολή 40.000 με 50.000 ευρώ και τα υπόλοιπα σε δόσεις. Δε μπορούσα φυσικά να ανταποκριθώ σε κάτι τέτοιο και κάποια στιγμή έβγαλαν στο… σφυρί το πατρικό μου, που είναι και το μοναδικό σπίτι που έχω στην κατοχή μου», είπε αρχικά ο Γιώργος Χειμωνέτος.

Στη συνέχεια αποκάλυψε πώς η τράπεζα βρήκε τρόπο να του πάρει το σπίτι: «Οι ιθύνοντες της τράπεζας βρήκαν τρόπο να μου πάρουν το σπίτι, καθώς, όταν συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσα μία ημέρα πριν από τον πλειστηριασμό, το 2013, ισχυρίστηκαν στο δικαστήριο πως η κύρια κατοικία μου ήταν ένα κομμωτήριο που νοίκιαζα τότε στη Ρόδο, στη διεύθυνση του οποίου ερχόταν η αλληλογραφία μου. Αν είναι δυνατόν! Μάλιστα, όταν έγινε ο πλειστηριασμός, είχα παραδώσει και το μίσθιο, δηλαδή το κομμωτήριο δεν ήταν καν στην κατοχή μου. Παρ’ όλα αυτά ανάμεσα σε έναν Έλληνα ολυμπιονίκη και μία ισπανική τράπεζα, ο δικαστής πίστεψε την τράπεζα. Έτσι χάθηκε το πατρικό μου, το πήρε η τράπεζα και ήδη μέσα σε τρεις μήνες είχε δανειοδοτήσει άλλον κι έμενε μέσα. Σε μια οικογενειακή πολυκατοικία, όπου μένουν η αδελφή μου και άλλοι συγγενείς μας, μπήκε ξαφνικά ένας ξένος! Τώρα περνάω έξω από το πατρικό μου λες και είμαι εγώ ο ξένος».

«Θέλω να δικαιωθώ! Ηθικά τουλάχιστον», δηλώνει ο Γιώργος Χειμωνέτος.