Η επιστολή του Γιάννη Λιγνάδη, ο “ορνιθώνας” και η απάντηση της Φαίης Σκορδά
1 month, 14 days ago
6

Την δική της απάντηση έδωσε η Φαίη Σκορδά στον αδελφό του Δημήτρη Λιγνάδη, Γιάννη, ο οποίος δημοσίευσε μια επιστολή με αφορμή μια συνέντευξη του Σωτήρη Χατζάκη στην εκπομπή. Ο Γιώργος Λιάγκας είπε ότι ο Γιάννης Λιγνάδης αφήνει αιχμές και χαρακτηρίζει την εκπομπή “ορνιθώνα” και αμέσως η Φαίη Σκορδά αναρωτήθηκε “γιατί να το προβάλλουμε τότε;”.

“Φαντάζομαι ότι εννοούσε εμένα. Εγώ σαν άνθρωπος, ακόμα και σε αυτό, αναγνωρίζω έναν πόνο και μία στεναχώρια, το οποίο είναι πολύ σεβαστό. Ακόμα και αν…” σχολίασε αρχικά η Φαίη Σκορδά.

Ο Γιάννης Λιγνάδης αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Σωτήρη Χατζάκη στο “Πρωινό” και τον κατηγορεί για υποκρισία, φαυλότητα, διπροσωπία και ψευδολογία.

Στην εκπομπή προβλήθηκε το επίμαχο απόσπασμα:

«Ο κατά το παρελθόν διατελέσας Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, εμφανίστηκε και δεύτερη φορά (!), δια ζώσης, στον ίδιο πρωινάδικο «ορνιθώνα» (!), για να λιθοβολήσει εκ νέου, κατά πρόσκλησιν (αν όχι και κατά παραγγελίαν) «εσκοροδισμένης κουτόρνιθας», η οποία φουσκωμένη από αέρα ναρκισσισμού και κουφόνοιας, τελευταίως δεν παύει να καμώνεται την ένθερμη «δικαιωματίστρια» και σταυροφόρο του νεόκοπου «μιτουισμού», τη στιγμή που η ίδια καθημερινώς επιδίδεται σε άγριο κανιβαλισμό προσωπικοτήτων (με εμμονή στον Δ.Λ), υποκινώντας και διακινώντας το «μιτουικό» μόρφωμα στη νέα του μετάλλαξη: την ανοιχτή πρόσκληση του κοινού των media στην ανθρωποφαγία. Αφήνω κατά μέρος την κανιβαλίζουσα τηλεπερσόνα, θεωρώντας την απλώς ένα από τα πολλά νοσηρά συμπτώματα της δυστοπίας και του πολιτιστικού εκβαρβαρισμού της ελληνικής κοινωνίας που ανθοφορούν και απαστράπτουν στην τηλεοπτική πραγματικότητα (και όχι μόνο)».

«Ανέβασε αυτά που ήθελε. Εμείς απλά κάνουμε την δουλειά μας. Εγώ δεν θα έμπαινα ποτέ στην λογική να απαντήσω ούτως ή άλλως. Οφείλω να πω κάτι, ότι ποτέ όλο αυτό το διάστημα δεν έκανα μία ανάρτηση στα προσωπικά μου social. Το κάνω μέσα από την εκπομπή γιατί υπήρχε αυτή η θεματολογία» τόνισε η παρουσιάστρια.

 

enikos.gr