Η «Μέλισσα» Πηνελόπη τραγουδά για χάρη του βιολιστή αδερφού της!
1 year, 8 months ago
6

Οικογένεια με ταλέντα!

Η Μαρία Πετεβή σε ρόλο τραγουδίστριας για χάρη του βιολιστή αδελφού της! Η δημοφιλής ηθοποιός, που υποδύεται την Πηνελόπη Σεβαστού στις «Άγριες Μέλισσες» του ΑΝΤ1, δεν είναι η μόνη στην οικογένειά της που ασχολείται με την τέχνη.

Η Μαρία Πετεβή

Ιδιαίτερα ταλαντούχος και ενεργός στα καλλιτεχνικά δρώμενα του τόπου μας έχει αποδειχτεί και ο αδελφός της Χρήστος Πετεβής, που είναι μουσικός, δεξιοτέχνης στο βιολί και συνεργάτης επί σειρά ετών της τραγουδοποιού Ειρήνης Σκυλακάκη.

Το βάπτισμα του πυρός

Πρόσφατα, μάλιστα, Χρήστος και Μαρία Πετεβή συνεργάστηκαν πρώτη φορά σε δισκογραφικό επίπεδο, με την ηθοποιό του δημοφιλέστερου ελληνικού σίριαλ αυτή τη στιγμή να παίρνει το βάπτισμα του πυρός ως τραγουδίστρια. Για τις ανάγκες της συνεργασίας τους η Μαρία τραγούδησε στίχους του Ρωμαίου ποιητή Οβιδίου, που γράφτηκαν πριν από 2.000 χρόνια. Το κομμάτι έχει τίτλο «Genesis» και πέρα από τον Χρήστο και τη Μαρία Πετεβή, έχει συμπράξει μαζί τους ο μουσικός Δημήτρης Κοροντζής. Οι στίχοι που ερμηνεύει η ηθοποιός είναι από τις «Μεταμορφώσεις» του Οβίδιου και συγκεκριμένα από το «Βιβλίο I – Η δημιουργία».

Ο Χρήστος Πετεβής

Δεν ήταν τυχαίο λοιπόν που το κομμάτι ανέβηκε στο YouTube στις 31 Δεκεμβρίου 2020 ως πρωτοχρονιάτικα κάλαντα που περιγράφουν τη δημιουργία του κόσμου. Το «Genesis» έχει απαγγελία στίχων αλλά και καθαρά τραγουδιστικό μέρος, ενώ καταγράφεται στα πρωτοποριακά έργα της σύγχρονης μουσικής σκηνής στην Ελλάδα, αφού συνδυάζει την παράδοση (στο μουσικό μέρος, που είναι κυπριακά κάλαντα) με τις αρχαίες απόψεις (στο στιχουργικό) περί δημιουργίας τους κόσμου.

newsbreak.gr